Το ηλεκτρικό hypercar Nio EP9 ξανασπάει το ρεκόρ στο Nürburgring

Το ηλεκτρικό hypercar Nio EP9 ξανασπάει το ρεκόρ στο Nürburgring

Το κινέζικο ηλεκτρικό Nio EP9 είναι ο πλέον ο κάτοχος του ρεκόρ γύρου στην Πράσινη Κόλαση του Nürburgring, με χρόνο 6’ και 45” 90.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ηλεκτρικό hypercar από την Κίνα μας απασχολεί με ρεκόρ στο Nürburgring.

Στις 12 Οκτωβρίου του 2016 είχε θέσει το ρεκόρ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην εν λόγω πίστα, προσπερνώντας όμως και μοντέλα όπως το Nissan GT-R Nismo και το Lexus LFA Nürburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ηλεκτρικό Nio EP9 σπάει τα ρεκόρ σε Nürburgring και Paul Ricard [videos]

Τότε, η εταιρεία είχε δηλώσει πως ο καιρός ήταν λίγο περίεργος όταν έγινε η απόπειρα για το χρόνο. Τώρα λοιπόν μάλλον ήταν λίγο καλύτερος, γι’ αυτό και στην νέα του προσπάθεια, το Nio EP9 με τον οδηγό αγώνων Peter Dumbreck στο τιμόνι του κατέβασε το χρόνο κατά 19” 22.

.

Αυτό σημαίνει 6’ 45” 90, άρα και την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ από αυτοκίνητο παραγωγής. Με άλλα λόγια ταχύτερα και από τη Lamborghini Huracán Performante, που πριν από λίγο καιρό είχε πάρει εκείνη το συγκεκριμένο τίτλο με χρόνο 6’ 52” 01.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Lamborghini Huracán Performante: Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nϋrburgring [video]

Τώρα βέβαια το εάν θεωρείται αυτοκίνητο παραγωγής ένα μοντέλο που έχει ήδη κατασκευαστεί σε έξι μονάδες και άλλες 10 είναι προγραμματισμένες να κατασκευαστούν, είναι άλλο θέμα.

Όπως και να έχει σύμφωνα με την εταιρεία το ρεκόρ έχει γίνει και το μόνο που μένει είναι κι ένα video που να το αποδεικνύει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η NextEV αποκαλύπτει το ηλεκτρικό Nio EP9 των 1.360 PS [video]

Να θυμίζουμε ότι το Nio EP9 είναι ένα hypercar με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 1 MW, δηλαδή 1.360 PS. Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που κάνει 0-100 km/h σε 2,7” και τελική 312 km/h, ενώ είναι ικανό και να πετύχει πλευρική επιτάχυνση 2,53g.

[Πηγή: motor1]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube