node/23994

Lamborghini Huracán Performante: Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring [video]

Το είχαμε προβλέψει. Τώρα είναι επίσημο. Και το video δεν επιτρέπει την παραμικρή αμφισβήτηση.

Είναι πλέον επίσημο. Η Lamborghini Huracán Performante είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring. Δεν πήρε απλώς το ρεκόρ, αλλά διέλυσε το προηγούμενο.

Είχαμε δει preview, αλλά τώρα έχουμε και όλα τα πειστήρια του... εγκλήματος. Χωρίς υβριδικό σύστημα. Χωρίς τούρμπο. Μόνο με ένα φωνακλά ατμοσφαιρικό V10 και το ενεργό αεροδυναμικό πακέτο, η ισχυρότερη και ελαφρύτερη Huracáγυρίζει στο Ring σε 6’ 52” 01. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στη Γενεύη, οπότε λογικά το video που βλέπουμε είναι in-car. Στο τιμόνι είναι ο δοκιμαστής της Lamborghini Marco Mapelli. Έχει αρκετά στιγμιότυπα το video που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έχει αποβάλλει τους υποστροφικούς τρόπους της απλής έκδοσης. Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Porsche 918 Spyder με 6’ 57” από το 2013 [δείτε το in-car video].

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracán LP580-2 [video]

Bασικό στοιχείο της απόδοσης της ειδικής έκδοσης είναι το αεροδυναμικό πακέτο που η Lamborghini αποκαλεί Aerodynamica Lamborghini Attiva. Είναι ενεργό και αλλάζει το αεροδυναμικό φορτίο μέσω της λειτουργίας δύο flaps εκατέρωθεν της πίσω πτέρυγας. Αντί για κάποιο βαρύ υδραυλικό σύστημα, τη δουλειά κάνουν μικροί ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, εκτός από το μειωμένο βάρος, έχει και πολύ πιο άμεσο χρόνο απόκρισης, ως και πέντε φορές.

Η Huracán Performante η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη θα έχει 640 ίππους, από έναν βελτιωμένο V10 5,2 λίτρων. Πιο άγριοι εκκεντροφόροι, νέα εισαγωγή από τα αγωνιστικά του Super Trofeo και μια διαφορετική εξάτμιση, φέρνουν την αύξηση ιπποδύναμης κατά 30 άλογα. Βελτιωμένο σε ουσία και αίσθηση είναι και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων.

Το βάρος είναι μειωμένο κατά 45 kg, χάρη στη χρήση ενός επαναστατικού σφυρήλατου συνθετικού υλικού. Τα έντεκα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί από την εξάτμιση. Η οποία δεν βγαίνει πλέον χαμηλά και στα άκρα του πίσω προφυλακτήρα με τέσσερις απολήξεις. Αντίθετα βλέπουμε δύο κανόνια να πετάγονται ψηλά και στο κέντρο. Εκτός του αεροδυναμικού πακέτου, οι ρυθμίσεις ελατηρίων/αμορτισέρ και τα νέα λάστιχα εξασφαλίζουν περισσότερο κράτημα για καλύτερους χρόνους στην πίστα, ενώ επαναπρογραμματισμένο είναι και το ABS.

TAGS
node/40201

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που προβλέπει το νέο πενταετές της πρόγραμμα. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Το Volkswagen Group αναζητά πιθανούς πλειοδότες για τη μάρκα Ducati σκοπεύοντας να την πουλήσει πριν προχωρήσει τον επόμενο μήνα στην ανακοίνωση του νέου πενταετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης της πολιτικής του. 

Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, η VW θα επανεξετάσει το μέλλον της μάρκας Ducati καθώς και αυτό της Lamborghini και της Bugatti.

Η Volkswagen αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ενδελεχούς ανάλυσης των στοιχείων που αφορούν στο μέλλον των Lamborghini, Bugatti και Ducati στο πλαίσιο της ευρύτερης αναζήτησης οικονομιών κλίμακας καθώς μετατοπίζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Το αν η Volkswagen θα ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία πώλησης είναι ακόμα αβέβαιο, σημειώνει το δημοσίευμα. Να σημειώσουμε πως η Volkswagen επιχείρησε να πουλήσει τη Ducati το 2017, όταν η Bajaj Auto BAJA.NS σε συνεργασία με την KTM, καθώς και οι Polaris και ιδιωτικοί επενδυτικοί όμιλοι Bain, PAI και Investindustrial εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν την ιταλική μάρκα.
Η πώληση τότε σκόνταψε στην αντίδραση των εργαζομένων. 

node/40197

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Μετακομίζει από την Audi στη SEAT, στην οποία και παλαιότερα είχε υπηρετήσει από τη θέση του επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Ο Jorge Diez αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή σχεδιασμού τόσο για τη SEAT όσο και για την Cupra από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Diez είχε διατελέσει επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT μεταξύ 2011 και 2014.

Εργάστηκε τόσο για τη VW όσο και για την Audi στη Γερμανία, επιστρέφοντας στην τελευταία το 2014, προκειμένου να δουλέψει σε αυτήν αλλά και στις Lamborghini και Ducati ως διευθυντής του concept design. Κατά την πρώτη του περίοδο στο Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το TT δεύτερης γενιάς και το A7 Sportback της πρώτης γενιάς.

Όσο για την πρώτη του θητεία στη SEAT είχε «υπογράψει» μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Leon τρίτης γενιάς, το Ibiza τέταρτης γενιάς και το Ateca, το πρώτο SUV της SEAT.

«Ο Jorge Díez είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η υπογραφή του είναι σε πολλά από τα βασικά μας αυτοκίνητα τηςτελευταίας δεκαετίας, όπως το Leon, το Ateca και το Ibiza, και είναι υπέροχο το ότι επιστρέφει στη SEAT. Η διεθνής του εμπειρία, η έμπνευση από τη Βαρκελώνη και οι αξίες των SEAT και CUPRA θα αντικατοπτρίζονται στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια », δήλωσε ο πρόεδρος της SEAT και της Cupra, Wayne Griffiths.

0 Jorge Díez (θα αναφέρεται στον Executive Vice-President for Research and Development της SEAT, Dr. Werner Tietz), είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.

TAGS