Aston Martin Valkyrie εναντίον Porsche για το ρεκόρ στο Ring

Aston Martin Valkyrie εναντίον Porsche για το ρεκόρ στο Ring

O τιμ μάνατζερ της Red Bull υποστηρίζει ότι του hypercar των εκατομμυρίων της Aston θα είναι ταχύτερο από το αγωνιστικό της Porsche στο Nürburgring.

Ο επικεφαλής του τιμ της Red Bull Formula 1, Christian Horner, δηλώνει σίγουρος ότι η επερχόμενη Aston Martin Valkyrie θα θέσει εκ νέου το ρεκόρ στο Nürburgring, ούσα ταχύτερη από τη νικηφόρα Porsche στις 24 Ώρες του Le Mans, 919 Hybrid.

Μιλώντας στο αυστριακό GP του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο Horner δήλωσε στο Racefans ότι αντίθετα με ένα μονοθέσιο της F1, η Valkyrie της Aston Martin έχει καλύτερες πιθανότητες να κατατροπώσει την εξαιρετικά βελτιωμένη 919 Hybrid Evo που την περασμένη εβδομάδα έθεσε νέο ρεκόρ στο Nordschliefe.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι ένα μονοθέσιο της Formula 1 θα μπορούσε πραγματικά να το κάνει, αλλά νομίζω ότι η Valkyrie -η έκδοση πίστας, βέβαια- θα μπορούσε να είναι υποψήφια», είπε.

aston martin valkyrie

Αν έχει δίκιο, η Valkyrie θα πρέπει να γυρίσει τα 21 km της Πράσινης Κόλασης με μέση ωριαία ταχύτητα μεγαλύτερη από 238 km/h για να έχει την πιθανότητα να σπάσει τα 5’ 19” 55 της Evo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Aston Martin Valkyrie σε μορφή (σχεδόν) παραγωγής

Ευτυχώς, το πρώτο υπέρ- hypercar της Aston Martin - τουλάχιστον στα χαρτιά- βρίσκεται σε καλή φόρμα απέναντι στο ώριμο πια αγωνιστικό WEC της Porsche.

Σε διαμόρφωση AMR Pro, η Aston Martin λέει ότι η Valkyrie μπορεί να καταταχθεί στο τοπ 10 της σειράς εκκίνησης σε οποιοδήποτε Grand Prix.

aston martin valkyrie

Αυτό το πετυχαίνει εν μέρει χάρη στα τεράστια αεροδυναμικά βοηθήματα και το βάρος της που είναι κάτω από τα 1.000 kg. Συστατικά και προδιαγραφές που καθιστούν τη Valkyrie AMR Pro ικανή να φτάσει τα απίστευτα 3g στις στροφές με νορμάλ λάστιχα δρόμου και να αναπτύξει κάθετη αεροδυναμική πίεση 1.816 kg στην τελική του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Aston Martin Valkyrie δεν θα έχει ηχοσύστημα

Εκτός από την εξαιρετικά ελαφριά αγωνιστική ανάρτηση, κάτω από το πίσω καπό βρίσκεται ένα 6,5λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ V12 που διαθέτει ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το οποίο, συνολικά, ανεβάζει την ισχύ της Aston σε περισσότερα 1.100 άλογα.

aston martin valkyrie

Η τιμή της Valkyrie θα ξεκινά από τα £2,5 εκατ. (2,8 εκατ. ευρώ) για το αυτοκίνητο δρόμου και, τόσο η νορμάλ έκδοση όσο και η AMR Pro, επωφελούνται ενός σχεδιασμού που έγινε υπό την επίβλεψη του αρχισχεδιαστή της F1, Adrian Newey.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με πραγματική φεγγαρόσκονη η βαφή της Aston Martin Valkyrie

Ο Horner δεν μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε η κορυφαία Aston Martin θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ στο Ring, αλλά είπε στο blog του motorsport:

«Είναι ένα δυο χρόνια μακριά, επειδή το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα στο σχεδιαστήριο, αλλά θα εκπλαγώ αν δεν θα είχε τη δυνατότητα να το κάνει».

aston martin valkyrie

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube