Lamborghini Aventador SVJ: Nέο ρεκόρ στο Nürburgring

Lamborghini Aventador SVJ: Nέο ρεκόρ στο Nürburgring

Η Lamborghini ανακοίνωσε σήμερα ότι έσπασε και πάλι το ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring. Αυτή τη φορά έγινε με μοτέρ V12, δεδομένου ότι η Aventador SVJ ανέλαβε να κατατροπώσει Porsche 911 GT2 RS.

6’ 44” 97 είναι ο χρόνος που η Lamborghini Aventador SVJ χρειάστηκε για να ολοκληρώσει τα 20,6 km της θρυλικής πίστας του Nürburgring, 2,5 δευτερόλεπτα κάτω από το παλιό. Το προηγούμενο ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση άντεξε μόλις λίγους μήνες όταν η Porsche με την GT2 RS είχε γράψει 6’ 47” 3. Εδώ να σημειώσουμε ότι κατέρριψε το ρεκόρ στη Nordschleife ακόμα και του ηλεκτρικού NextEV Nio EP9 που είχε κάνει 6’ 45” 9.

Για να γίνει αυτό, η Lamborghini επιστράτευσε το βαρύ πυροβολικό της απέναντι στην Porsche των 700 ίππων. Η Aventador SVJ είναι μια ριζοσπαστική και βελτιστοποιημένη παραλλαγή της ήδη ριζοσπαστικής SV Aventador. Η Lamborghini δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την ισχύ ή το βάρος, αλλά ανακοινώνει λόγο βάρους/ισχύος 1,98 kg/PS. Οπότε, ύστερα από υπολογισμούς, λέμε ότι θα έχουμε μια Aventador SVJ που θα βγάζει γύρω από 770 άλογα και θα ζυγίζει γύρω από τα 1.500 kg.

Lamborghini Aventador SVJ

Η Lamborghini έχει κάνει τεράστια δουλειά πάνω στην αεροδυναμική αυτής «Jota», που φοράει μια επιβλητική σταθερή πτέρυγα, πολύ διαφορετική από της στάνταρ Aventador SV. Το σύστημα διεύθυνσης ενισχύθηκε σημαντικά και το αυτοκίνητο φορούσε λάστιχα Pirelli P Zero Trofeo R -προαιρετικό στην Aventador).

Ο κατασκευαστής της Sant’Agata δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τον αριθμό των αντιγράφων που θα κατασκευαστούν, ούτε την τιμή. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα αργήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube