Mercedes-AMG One η επίσημη ονομασία του επερχόμενου hypercar

Mercedes-AMG One η επίσημη ονομασία του επερχόμενου hypercar

Η εταιρεία αποκάλυψε το επίσημο όνομα του απολύτως κορυφαίου μοντέλου της, παράλληλα με λεπτομέρειες για την αεροδυναμική του.

Στο «ζέσταμα» για το επερχόμενο σαλόνι του Παρισιού, η Mercedes-AMG ανακοίνωσε ότι το hypercar της θα ονομάζεται One. Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα ήταν γνωστό σαν Project One.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το όνομα επιλέχθηκε για να δείξει αφενός ότι μιλάμε για το απόλυτα κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της, αφετέρου για εκείνο που υλοποιεί την απόλυτη φιλοδοξία για έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων: Τη μεταφορά της κορυφαίας τεχνολογίας της F1 στους δημόσιους δρόμους.

Mercedes-AMG One

Πέρα από τον κινητήρα, αυτό είναι κάτι που επηρεάζει πολύ έντονα και την αεροδυναμική του AMG One, με την ενεργή πίσω πτέρυγα να αποτελεί ένα από τα βασικά της στοιχεία. Πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο στέλεχος που εκτείνεται σε δύο στάδια και εφαρμόζει όλα όσα έχει μάθει η εταιρεία στους αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε και ακούστε τον Hamilton να βάζει μπροστά την Mercedes-AMG One [video]

Πέρα από τις δοκιμές εξέλιξης στο σχεδιαστήριο και την αεροδυναμική σήραγγα, δοκιμές γίνονται και σε πραγματικές συνθήκες σε πίστες πολύ υψηλών στην Αγγλία.

Προκειμένου μάλιστα οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες να λαμβάνουν γνώση για την πρόοδο της εξέλιξης του αυτοκινήτου, η Mercedes-AMG έχει φτιάξει το «The Future of Driving Performance». Είναι ουσιαστικά μια νταλίκα-κινούμενη έκθεση στην οποία φιλοξενείται το αυτοκίνητο στην τελευταία του μορφή ανά πάσα στιγμή. Εκεί, οι πελάτες μπορούν ακόμα και να καθίσουν στο cockpit, γνωρίζοντας τις τεχνολογίες του αυτοκινήτου και τα στοιχεία του εξοπλισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: €4,5 εκατομμύρια πωλείται η… προπαραγγελία του Mercedes-AMG One

Εκτός από το έκθεμα, η κατασκευή περιλαμβάνει ένα πολυτελές lounge για τους εκλεκτούς πελάτες, καθώς και δείγματα από τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο. Ένα μεγάλο μέρος της πληροφόρησης θα γίνεται και από οθόνες αφής, οι οποίες θα ενημερώνονται συνεχώς με τις τελευταίες εξελίξεις, προβάλλοντας παράλληλα συνεντεύξεις και υλικό σχετικά με το One.

Mercedes-AMG One

Το «Future of Driving Performance» που μόλις ξεκίνησε την αποστολή του, βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Μόναχο.

[Πηγή: Daimler]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube