Σύμπραξη κορυφής Honda και Sony για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύμπραξη κορυφής Honda και Sony για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Honda και ο ιαπωνικός γίγαντας των ηλεκτρονικών Sony, ανακοίνωσαν τη σύναψή συμμαχίας για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας από το 2025.

Ιαπωνική σύμπραξη κορυφής με στόχο την ηλεκτροκίνηση. Δύο από της μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας, η Honda και η Sony ανακοίνωσαν την εντός του 2022 δημιουργία μιας κοινής εταιρείας, με σκοπό να εξελίξουν και να βγάλουν στην αγορά μετά το 2025 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κορυφαίας τεχνολογίας.

Η Honda θα βάλει στο τραπέζι την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει στην εξέλιξη και κατασκευή αμαξωμάτων και μηχανικών μερών, αλλά και στην βέλτιστη διαχείριση του δικτύου πώλησης, ενώ η Sony θα «παίξει» στο δικό της γήπεδο που είναι οι τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών, απεικόνισης, δικτύων και ψυχαγωγίας. 

sony

Η σύμπραξη έχει σαν στόχο να υλοποιήσει μια καινοτόμο και μοναδική γενιά κινητικότητας και υπηρεσιών με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία αλλά και στις φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις. Όλα αυτά θα ενσωματώνονται στα νέα της αυτοκίνητα που αναμένεται να βγουν στην αγορά μετά το 2025. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Sony: Ξεχάστε το αυτοκίνητο όπως το ξέρατε!

Να σημειώσουμε εδώ πως η νέα εταιρεία δεν θα διαθέτει δικά της εργοστάσια συναρμολόγησης κάτι που σημαίνει πως τα προϊόντα της θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής της Honda, οι οποίες βεβαίως θα δεχτούν τις αρμόζουσες τροποποιήσεις. 

Σε δηλώσεις του, ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe, τόνισε πως «η νέα εταιρεία θα κινηθεί με βασικό γνώμονα την καινοτομία, με το τελικό προϊόν να ξεπερνά τις προσδοκίες των καταναλωτών. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί στο έπακρο η τεχνογνωσία τόσο της Honda όσο και της Sony στους τομείς δραστηριότητάς τους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aυτό είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony [video]

Να θυμίσουμε πως η Sony έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έχοντας παρουσιάσει στην έκθεση CES 2022 την Sony Mobility και βέβαια το πρωτότυπο Vision-S 02. Tότε, ο πρόεδρος της Sony, Kenichiro Yoshida είχε δηλώσει πως «με τις τεχνολογίες απεικόνισης και ανίχνευσης, cloud, 5G και ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με την κυριαρχία του περιεχομένου μας, πιστεύουμε ότι η Sony βρίσκεται σε καλή θέση ως μια δημιουργική εταιρεία ψυχαγωγίας για να επαναπροσδιορίσει την κινητικότητα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube