Sony: Ξεχάστε το αυτοκίνητο όπως το ξέρατε!

Sony: Ξεχάστε το αυτοκίνητο όπως το ξέρατε!

Η απόφαση της Sony για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού μοντέλου είναι ειλημμένη. Όπως και το όραμα της για το πως πρέπει να είναι αυτό...

Το Sony Group είναι αποφασισμένο να εισβάλλει στα χωράφια της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ηλεκτροκίνηση δεν μπορεί να βάλει φρένο σε κάποιον που επιθυμεί να εμπλακεί πλέον στο χώρο του αυτοκινήτου και πόσο μάλλον, σε εταιρείες-κολοσσούς όπως η Sony. Τι κι αν λείπει η εξειδίκευση; Υπάρχει άφθονο τεχνολογικό υπόβαθρο και αυτό ίσως να είναι αρκετό. Ειδικά όταν συνδυάζεται και με μπόλικο χρήμα.

 Άλλωστε τι απαιτείται για να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό μοντέλο; Μπαταρίες, ηλεκτρομοτέρ και... τεχνολογικά gadgets. Ίσως, να ακούγεται κομματάκι υπερβολικό. Όμως η αλήθεια δεν απέχει πολύ. Από την άποψη ότι το προνόμιο και τη γνώση ετών που είχαν στη φαρέτρα τους οι «παραδοσιακοί» κατασκευαστές πάνω στην δημιουργία πολύπλοκων μηχανολογικά αυτοκινήτων, έχει χαθεί.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη μας ότι η αυτόνομη οδήγηση δεν είναι τόσο μακριά όσο φαντάζει, ενώ και η συνδεσιμότητα περνά σε επίπεδα 5 και 6G, τότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι εταιρείες όπως η Sony, μπορεί στο άμεσο μέλλον να έχουν μέχρι και το πλεονέκτημα.

sony

Οι Ιάπωνες μέσω του υπευθύνου τους για το πρότζεκτ «αυτοκίνητο», Izumi Kawanishi, έχουν κάνει γνωστό ότι επιθυμούν να μετατρέψουν τα αυτοκίνητα από «μηχανές μετακίνησης» σε «χώρους ψυχαγωγίας»! «Η μεταβολή που συντελείται αυτή τη στιγμή στην αυτοκινητοβιομηχανία θυμίζει έντονα την αλλαγή από τα κινητά τηλέφωνα στα smartphones» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Izumi Kawanishi, σε πρόσφατη τοποθέτηση του.

sony

To Sony Group ανακοίνωσε επίσης πριν από λίγο καιρό μέσω του Chief Executive του ομίλου, Kenichiro Yoshida, ότι ιδρύει την Sony Mobility Inc., εταιρεία που θα φέρει εις πέρας το φιλόδοξο πλάνο κατασκευής του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τη φίρμα. Ένα πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια και που όπως φαίνεται περνάει στο επόμενο του στάδιο.

Μέχρι στιγμής η Sony έχει κατασκευάσει δύο πρωτότυπα μοντέλα σε ένα εργοστάσιο στην Αυστρία που ανήκει στον Καναδό κατασκευαστή Magna, ενώ συνεργάζεται επίσης επί ευρωπαϊκού εδάφους με τη Bosch, τη γαλλική VALEO και την ουγγρική start-up αυτόνομων οχημάτων Aimotive.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Sony, Huawei και Apple είναι μερικοί μόνο από τους «tech giants» που έχουν καταπιαστεί σοβαρά και έχουν εξελίξει σημαντικά το πρότζεκτ «αυτοκίνητο». Όταν αυτοί οι κολοσσοί φθάσουν όμως στο σημείο να παρουσιάσουν με σάρκα και οστά τις προτάσεις τους, τότε είναι βέβαιο πως τα πάντα θα είναι διαφορετικά στο σύνολο της αυτοκίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube