Vision-S: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony [video]

Vision-S: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Sony [video]

Πρεμιέρα στην έκθεση τεχνολογίας CES για το πρώτο αυτοκίνητο της Sony.

Η Sony, γνωστή για τα προϊόντα τεχνολογίας, ανακοίνωσε το πρώτο της αυτοκίνητο το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση CES στο Las Vegas. Το Sony Vision-S, ένα ηλεκτρικό σεντάν σε μορφή πρωτοτύπου που αποτελεί πλατφόρμα επίδειξης τεχνολογιών, εξελίχθηκε σε συνεργασία με τις Magna Steyr, Nvidia, Continental, Bosch, ZF και Qualcomm.

Η εξωτερική σχεδίαση είναι μάλλον συντηρητική για τα δεδομένα ενός πρωτοτύπου, και χαρακτηρίζεται από την αεροδυναμική σιλουέτα τριών όγκων, τα ενιαία φώτα LED και δυναμικές γραμμές που παραπέμπουν σε ηλεκτρικά μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Η Sony δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για την πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το Vision-S, όμως γνωρίζουμε πως εξοπλίζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 200 kW (272 PS) έκαστος. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,8" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 240 km/h.

Το Vision-S εξοπλίζεται με 33 αισθητήρες μεταξύ των οποίων κάμερες CMOS και LiDAR που επιτρέπουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και αναγνώριση προσώπου για τους επιβάτες και τον οδηγό.

Sony Vision-S

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η τεράστια οθόνη αφής που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό και πλαισιώνεται από δύο ψηφιακούς καθρέπτες. Δύο επιπλέον οθόνες στα προσκέφαλα των καθισμάτων αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία των πίσω επιβατών ενώ μια πανοραμική ηλιοροφή φέρνει άπλετο φως στην αυστηρά τετραθέσια καμπίνα. Επιπλέον, η τεχνολογία 360 Reality Audio με ειδικά ηχεία ενσωματωμένα στα καθίσματα χαρίζει μια δυνατή ηχητική εμπειρία.

Δε γνωρίζουμε αν η Sony σκοπεύει να εξελίξει έκδοση παραγωγής του Vision-S όμως αυτό το σενάριο μοιάζει αρκετά πιθανό αν λάβουμε υπόψη την τεχνογνωσία των εταιρειών που συμμετείχαν στο φιλόδοξο αυτό project.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube