Stellantis και Sixt έδωσαν τα χέρια για προμήθεια 250.000 αυτοκινήτων

Stellantis και Sixt έδωσαν τα χέρια για προμήθεια 250.000 αυτοκινήτων

Stellantis και Sixt συμφώνησαν για την προμήθεια 250.000 αυτοκινήτων σε βάθος τριετίας. Δεν αναφέρονται ακριβή ποσά, ωστόσο τα δις είναι πολλά!

Stellantis-Sixt

Ο Όμιλος Stellantis ήρθε σε στρατηγική συμφωνία με την εταιρεία ενοικιάσεως Sixt, προκειμένου να προμηθεύσει την τελευταία με 250.000 αυτοκίνητα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κατόπιν αυτής της συμφωνίας, τα οικονομικά δεδομένα της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, ο στόλος της Sixt σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική θα εμπλουτιστεί σημαντικά. Μάλιστα, οι παραδώσεις των πρώτων αυτοκινήτων αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, με τις παραδόσεις να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλο το έτος.

Ο Όμιλος Stellantis θα προμηθεύσει την Sixt με 250.000 αυτοκίνητα, σε βάθος τριετίας

Stellantis-Sixt

Με αυτόν το τρόπο, οι πελάτες της Sixt θα επωφεληθούν από την ευρεία γκάμα των δημοφιλών εμπορικών σημάτων του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, FIAT, Jeep, Lancia, Opel/Vauxhall, Peugeot, Ram και Maserati.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα εξερευνήσουν επίσης πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας σε διάφορους τομείς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Mobilisights, της επιχείρησης δεδομένων ως υπηρεσίας (DaaS) της Stellantis.

Η συνεργασία αυτή έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης τάσης του κλάδου, με τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων να επανεξετάζουν τις στρατηγικές τους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω των ανησυχιών για το υψηλό κόστος επισκευής, αλλά και τις υποτίμησης της μεταπωλητικής τους αξίας.

Η Sixt πάντως με την κίνηση αυτή, παραμένει πιστή στο όραμά της, το οποίο θέλει τα ηλεκτροκίνητά μοντέλα της στην Ευρώπη να καταλαμβάνουν μερίδιο αγοράς από 70-90% μέχρι το 2030.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube