ChatGPT, η ΑΙ πακέτο με την DS Automobiles [video]

ChatGPT, η ΑΙ πακέτο με την DS Automobiles [video]

Το σύστημα DS Iris, διαθέσιμο στα DS 3, DS 4, DS 7 και DS 9 εμπλουτίζεται με ChatGPT. Η ενσωμάτωση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στο αυτοκίνητο αποτελεί πρεμιέρα για την Ευρώπη.

ChatGPT, DS Automobiles

Η DS Automobiles θέλει να κάνει ντόρο και να πρωτοπορήσει, έτσι έγινε η πρώτη φίρμα στην Ευρώπη που ενσωμάτωσε το ChatGPT. 

Η ενσωμάτωση του ChatGPT στο έξυπνο σύστημά των DS θα καταστήσει δυνατή την ολοκλήρωση στις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής σε όλα τα μοντέλα της φίρμας που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Iris. Για να «εμπλουτιστεί η οδηγική εμπειρία» σύμφωνα με τον Όμιλο Stellantis, τo μητρικό γκρουπ της εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι η General Motors έχει ανακοινώσεις ήδη από τον Μάρτιο ότι το ChatGPT θα ενσωματωθεί σε όλα τα μοντέλα της. Ενώ στη Γηραιά Ήπειρο, η Mercedes-Benz έχει και αυτή σε λειτουργία πειραματικό πρόγραμμα από τις 16 Ιουνίου. 

H ενσωμάτωση του ChatGPT δεν είναι απλώς ένα ακόμη γκάτζετ, αλλά μια εξέλιξη «που αποτελεί στρατηγικό άξονα του Ομίλου Stellantis», λέει ο Yves Bonnefont, επικεφαλής λογισμικού

ChatGPT, DS Automobiles

Αρχικά, μόνο οι πρώτοι 20.000 εγγεγραμμένοι θα δικαιούνται να επωφεληθούν από την ενσωμάτωση του ChatGPT ως μέρος μιας πιλοτικής φάσης έξι μηνών. Είναι προφανώς δωρεάν και θα επιτρέψει τη δοκιμή της αποδοχής γι’ αυτή τη νέα ενσωματωμένη τεχνολογία από τους καταναλωτές.

Αλλά σε τι θα μπορούσε χρησιμοποιηθεί το ChatGPT μέσα στο αυτοκίνητο; Σύμφωνα με την DS Automobiles, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να απαντά σε μια «εντυπωσιακή ποικιλία ερωτήσεων και να παρέχει ακριβείς και σχετικές πληροφορίες».

ChatGPT, DS Automobiles

Για παράδειγμα, θα είναι δυνατό να ζητήσεις από το ChatGPT να απαριθμήσει τα πιο όμορφα τοπία ή τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια μιας απόδρασης σε μια πόλη ή σε μια περιφέρεια.

Ή ακόμα να του ζητήσεις να σου υποδείξει τους καλύτερους ορεινούς προορισμούς μιας περιοχής ή τις πιο όμορφες παραλίες ενός νησιού. Το ChatGPT θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει μια ιστορία για να προκαλέσεις το ενδιαφέρον στα παιδιά σου για να μην φρυάζουν περιμένοντας πότε θα φτάσεις στον προορισμό σου.

ChatGPT, DS Automobiles

Για τον Olivier François, επικεφαλής της DS Automobiles, «αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μοναδική εμπειρία. Πρωτοπόροι στην ενσωμάτωση του ChatGPT στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάνουμε προσιτή την τεχνητή νοημοσύνη που είναι ρευστή, διαισθητική και καθηλωτική, μετατρέποντας κάθε μετακίνηση σε ένα μοναδικό ταξίδι». Σύμφωνα με τον François, είναι μια τεχνολογική επανάσταση «με απεριόριστες δυνατότητες» που εντάσσεται σε έναν από τους «μεγαλύτερους κοινωνικούς μετασχηματισμούς του 21ου αιώνα».

Για να αλληλοεπιδράσουν με το ChatGPT, οι χρήστες λένε απλώς «Ok Iris». Είναι επίσης δυνατό να πατήσεις απλώς το ειδικό κουμπί στο τιμόνι. Ο Yves Bonnefont, επικεφαλής λογισμικού στον Όμιλο Stellantis, πιστεύει ότι υπάρχει «κάποια γοητεία στη λειτουργία αυτού του μοντέλου συνομιλητικής τεχνητής νοημοσύνης». Για αυτόν τον ειδικό του ομίλου, η ενσωμάτωση του ChatGPT δεν είναι απλώς ένα ακόμη γκάτζετ, αλλά μια εξέλιξη «που αποτελεί στρατηγικό άξονα του Ομίλου Stellantis».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube