H Hertz πουλάει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα γιατί ο κόσμος ζητάει θερμικά

H Hertz πουλάει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα γιατί ο κόσμος ζητάει θερμικά

Σε μία κίνηση κόντρα στην τάση της εποχής προχωράει η Hertz στην Αμερική, αντικαθιστώντας περί τα 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα του στόλους της με θερμικά.

Hertz Tesla

Η Hertz, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων, προχώρησε σε μία ρηξικέλευθη κίνηση, αντικαθιστώντας 20.000 EV του στόλου της με αυτοκίνητα με θερμικά μοτέρ.

Οι άνθρωποι της εταιρείας μιλώντας για την απόφασή τους, υποστήριξαν πως προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, καθώς το κόστος επισκευής σε περίπτωση ατυχήματος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν σχετικά αυξημένο και η ζήτηση από τους καταναλωτές σχετικά χαμηλή. Ως εκ τούτου λοιπόν, στρέφονται και πάλι στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

To υψηλό κόστος επισκευής σε περίπτωση ατυχήματος σε συνδυασμό με την σχετικά χαμηλή ζήτηση ώθησε στην Hertz στην απόφαση να αντικαταστήσει 20.000 EV, προσθέτοντας στον στόλο της αντίστοιχο αριθμό αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Hertz Tesla

Αν και η Hertz είχε αρχικά φιλόδοξα σχέδια για την ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως Tesla και Polestar (65.000 αυτοκίνητα) στην γκάμα ενοικιάσεών της, η πραγματικότητα και τα δυναμικά δεδομένα, έδειξαν πως ορισμένες αγορές των ΗΠΑ δεν ήταν τόσο προετοιμασμένες για αυτή τη μετάβαση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε θέσει ως στόχο την προσθήκη 100.000 Tesla Model 3 στην γκάμα ενοικιάσεών της έως το τέλος του 2022. Ωστόσο, παρά την αρχική ανακοίνωση της συμφωνίας ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η εν λόγω συμφωνία συνάντησε στην πράξη ορισμένες μεγάλες δυσκολίες.

Επί του παρόντος, η εταιρεία έχει περίπου 400 Tesla διαθέσιμα για αγορά μέσω του προγράμματος Rent2Buy, με τις τιμές τους μάλιστα να μην υπερβαίνουν τα 18.000 δολάρια.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα, η Sixt είχε αποσύρει για παρόμοιους λόγους ορισμένα μοντέλα της Tesla από τον στόλο της, διατηρώντας όμως στο σύνολό τους τα μοντέλα της BYD.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube