Chrysler: Οθόνη 37,2'' για τα EV επόμενης γενιάς [video]

Chrysler: Οθόνη 37,2'' για τα EV επόμενης γενιάς [video]

Η Chrysler θα είναι η πρώτη μάρκα που θα εισαγάγει τη νέα τεχνολογία της Stellantis στη Βόρεια Αμερική.

Chrysler

Η Chrysler θα είναι η πρώτη μάρκα του Group Stellantis που θα εισαγάγει τεχνολογία infotainment επόμενης γενιάς στη Βόρεια Αμερική, βασισμένη στην επερχόμενη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων STLA.

Αυτό σημαίνει πως θα δούμε τεράστιες οθόνες infotainment που θα καλύπτουν ολόκληρο το ταμπλό, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και υπηρεσιών. 

Η Chrysler έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη φιλοσοφία που θα διέπει τα επόμενα της αυτοκίνητα. Έτσι βλέπουμε ένα σχέδιο διθέσιας διάταξης που παρουσιάζεται στο Consumer Electronics Show (CES) 2023, στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα. Ο σχεδιασμός βασίζεται στο Airflow Concept, το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά η Chrysler πριν από ένα χρόνο στην CES 2022.

chrysler

Ονομάζεται πιλοτήριο Chrysler Synthesis, διαθέτει οθόνες 37,2'' για τους δύο εμπρός επιβάτες, που χωρίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα που καλύπτουν ολόκληρο το ταμπλό .

Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία η Chrysler λέει ότι το σύστημα infotainment θα μπορεί να μαθαίνει και να απομνημονεύει τις προτιμήσεις του οδηγού και να προσαρμόζεται βέβαια σε αυτές, ενώ μέσα από τις over-the-air ενημερώσεις το σύστημα θα αναβαθμίζεται συνέχεια.

Το σύστημα θα τροφοδοτεί επίσης έναν εικονικό βοηθό που μπορεί να συγχρονίσει όλες τις πτυχές της καθημερινής δραστηριότητας του ιδιοκτήτη. Ο βοηθός αυτός θα προσφέρει της «υπηρεσίες» του και εκτός αυτοκινήτου (προφανώς όντας συνδεδεμένος με smartphone ή υπολογιστή), προτείνοντας διαδρομές, διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης και φόρτισης, αλλά και να συνδέεται με ένα έξυπνο σπίτι.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υπόσχεται ότι η πλατφόρμα STLA θα προσφέρει αυτόνομη οδήγηση τρίτου επιπέδου. Αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και τα μάτια τους από το δρόμο, χάρη στην τεχνολογία STLA AutoDrive.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και οικολογικές λύσεις σε ό,τι αφορά στα υλικά, τα οποία θα προέρχονται από ανακυκλωμένα πλαστικά και πλήρη αποκλεισμό στη χρήση κάποιων υλικών όπως πχ το χρώμιο. Το ταμπλό θα είναι από ερείκη και το δάπεδο από ξύλο καρυδιάς, που δίνουν στο εσωτερικό μια μοντέρνα και πολυτελή εικόνα.

chrysler

Στη διάρκεια του CES, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια μέρα από τη ζωή ενός μελλοντικού ιδιοκτήτη Chrysler, ξεκινώντας με ένα «καλωσόρισμα» που σχεδιάζει μια έξυπνη διαδρομή, την εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης αλλά και τη διαχείριση της εύρεσης χώρου στάθμευσης ή φόρτισης όπου θα παρέχονται πληροφορίες και για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τις λειτουργίες Chill, Zen και Fun που δημιουργούν μια εμπειρία στο αυτοκίνητο που επιτρέπει στους επιβάτες να δημιουργούν τη δική τους μουσική ενώ το αυτοκίνητο θα κινείται αυτόνομα.

Η Chrysler σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα το 2025 και θα προσφέρει μια πλήρως ηλεκτρισμένη γκάμα μέχρι το 2028.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube