O Adrian Newey ψηφίστηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2024 [video]

O Adrian Newey ψηφίστηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2024 [video]

Η ιδιοφυΐα πίσω από την κυριαρχία της Red Bull Racing στην F1 βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της.

Adrian Newey

Ο Adrian Newey ψηφίστηκε Παγκόσμιο Πρόσωπο της Χρονιάς για την Αυτοκινητοβιομηχανία για το 2024. Διαδέχεται τον SangYup Lee της Hyundai, ο οποίος έλαβε το βραβείο πέρυσι. Η κριτική επιτροπή περιλαμβάνει πάνω από 100 δημοσιογράφους από 29 χώρες.

Ο Adrian Newey επικράτησε των υπόλοιπων τεσσάρων φιναλίστ: Του Stephan Durach του ομίλου BMW, του Andreas Preuninger της Porsche AG, του CV Raman της Maruti-Suzuki και της Lisa Reeves της Volvo Cars.

Κανείς δεν άξιζε το βραβείο περισσότερο από τον Adrian Newey, ειδικά μετά την κυριαρχία στην τελευταία σεζόν της F1 και την RB17

Ο 65χρονος είναι ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής κι αεροδυναμιστής της Oracle Red Bull Racing κι η RB19 του την περσινή σεζόν στην F1 ήταν απολύτως κυρίαρχη στα χέρια του Max Verstappen. Το 2023, η Oracle Red Bull Racing κέρδισε όλους τους αγώνες εκτός από έναν, κατακτώντας και τα δύο Πρωταθλήματα.

Adrian Newey

Ο Βρετανός είναι στη Formula 1 εδώ και 35 χρόνια, με συνολικά 12 παγκόσμιους τίτλους Κατασκευαστών και 13 Οδηγών, που πιστώνονται στα μονοθέσια τα οποία επιμελήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε πώς υλοποιούνται οι ιδέες του Adrian Newey στη Red Bull

Βρίσκεται στη Red Bull Racing από το 2010. Πριν από τη θητεία του στην αυστριακή ομάδα, σχεδίασε νικητήρια μονοθέσια για τη Williams και τη McLaren. Τα μονοθέσιά του έχουν συγκεντρώσει πάνω από 200 νίκες.

Εκτός από την παρουσία του στην Formula 1, ο Adrian Newey είναι επίσης ο σχεδιαστής της Aston Martin Valkyrie - ένα υπεραυτοκίνητο που τροφοδοτείται από κινητήρα που προέρχεται από τη F1 κι είναι άμεσος αντίπαλος της Mercedes-AMG ONE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mercedes-AMG One είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στο Nürburgring [video]

Η Valkyrie θα αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Le Mans το 2025.

Adrian Newey

Ο Adrian Newey ετοιμάζει αυτή τη στιγμή το hypercar Red Bull RB17.  Θα αποκαλυφθεί και θα δοκιμαστεί αργότερα φέτος, με την περιορισμένη παραγωγή των μόλις 50 αυτοκινήτων να ξεκινά το 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin Valkyrie, καλύτερη από Mercedes-AMG Project One [video]

Το World Car Person of the Year 2024 είναι μόνο ένα από τα επτά βραβεία που θα απονεμηθούν από τα World Car Awards φέτος. 

Adrian Newey

Οι 10 φιναλίστ που διεκδικούν το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι νικητές για κάθε κατηγορία θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης στις 27 Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube