Ο Max Verstappen «τρώει πόρτα» από τη Sixt λόγω... ηλικίας

Ο Max Verstappen «τρώει πόρτα» από τη Sixt λόγω... ηλικίας

Η Sixt αρνήθηκε να νοικιάσει στον Βελγο-Ολλανδό μια Mercedes-AMG GT επειδή παραείναι μικρός για τόσο γρήγορα μοντέλα.

Max Verstappen

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 Max Verstappen μπορεί να τιθασεύει μονοθέσια στα 350+ km/h καλύτερα από κάθε άλλον στον πλανήτη αλλά εκτός πίστας, οι κανόνες είναι διαφορετικοί. 

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Πορτογαλία, ο 26χρονος Max Verstappen ήθελε να νοικιάσει μια 4θυρη Mercedes-AMG GT για να την απολαύσει σε δημόσιους δρόμους και στην πίστα.

Τι κι αν είσαι ο ταχύτερος οδηγός στον κόσμο; Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους, σκέφτηκαν οι υπάλληλοι της Sixt

«Έφαγε όμως πόρτα» επειδή ήταν «πολύ νέος» για να οδηγήσει ένα τόσο γρήγορο κι απαιτητικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 315 km/h. Το σκηνικό συνέβη από την εταιρεία ενοικίασης Sixt, της οποίας οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν την παραχώρηση τόσο γρήγορων αυτοκινήτων σε όσους δεν έχουν κλείσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Max Verstappen

Κατά ειρωνικό τρόπο, πρόκειται για μοντέλο από τον κατασκευαστή που η ομάδα του, η Red Bull Racing, μάχεται στη Formula 1 την τελευταία δεκαετία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Formula 1: Νέο μυθικό συμβόλαιο για τον Max Verstappen στην Red Bull

Χρειάστηκε να συμβιβαστεί με ένα λιγότερο ισχυρό μοντέλο από τον μεγάλο της ανταγωνιστή, μια σεντάν BMW Σειρά 5, η οποία ήταν σαφώς πιο αδύναμη και με τελική στα 250 km/h.

Max Verstappen

Ένας εκπρόσωπος της Sixt δήλωσε ότι «προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο πελάτης κατά τον καλύτερο τρόπο, ο κ. Verstappen έλαβε ένα άλλο premium μοντέλο». Ήταν ο μάνατζέρ του, Raymond Vermeulen, στον οποίον τελικά επετράπη να οδηγήσει τη Mercedes-AMG GT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Max Verstappen έσπασε ρεκόρ 71 ετών

Ο ίδιος εκπρόσωπος εξήγησε ότι μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που μπορεί να γίνει αποδεκτή κάποια απόκλιση από τους κανονισμούς κι ότι αυτή ήταν μια τέτοια περίπτωση.

Max Verstappen

Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τον Max Verstappen και ξεκαθάρισε ότι από εδώ και πέρα, μπορεί να νοικιάσει όποιο μοντέλο της επιθυμεί, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις οδηγικές του ικανότητες και την εμπειρία του με ισχυρά αυτοκίνητα. Ο Verstappen είχε πετάξει στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του με τρία ιδιωτικά τζετ. Είχαν ήδη νοικιάσει διαδικτυακά περίπου 20 αυτοκίνητα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Faro.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς τα καταφέρνει ο Max Verstappen στο χόβερκραφτ; [video]

Όταν όμως έφτασαν στο αεροδρόμιο και το προσωπικό της εταιρείας ενοικίασης έλεγξε τις ταυτότητες όλων, ο 26χρονος πρωταθλητής σοκαρίστηκε όταν του αρνήθηκαν το σεντάν υψηλών επιδόσεων. Η παρέα είχε επίσης κλείσει την πίστα Autodromo Internacional do Algarve για ένα διήμερο με πολύ καμμένο ελαστικό.

Max Verstappen

Ο Max Verstappen εντάχθηκε στη Formula 1 το 2015 και αγωνίστηκε για πρώτη φορά όταν ήταν 17 ετών και 165 ημερών. Δηλαδή σε αρκετές χώρες, δεν θα μπορούσε καν να οδηγήσει νόμιμα σε δημόσιο δρόμο αφού δεν είχε κλείσει τα 18.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο πουλάει ο Max Verstappen το προσωπικό του Honda Civic Type R; [video]

Την επόμενη σεζόν, οδηγώντας για τη Red Bull Racing, ο Βελγο-Ολλανδός κέρδισε το πρώτο του Grand Prix σε ηλικία 18 ετών στην Ισπανία κι έγινε ο νεότερος οδηγός που κέρδισε ποτέ αγώνα. Επικράτησε σε άλλα 53 Grand Prix από εκείνη τη στιγμή κι ανέβηκε στο βάθρο 98 φορές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube