Η πρώτη δημόσια βόλτα μιας Aston Martin Valkyrie [video]

Η πρώτη δημόσια βόλτα μιας Aston Martin Valkyrie [video]

Ακούστε τον ανεπανάληπτο ήχο μιας Aston Martin Valkyrie που πιάστηκε να κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Γερμανία.

Aston Martin Valkyrie

Η παραγωγή της Aston Martin Valkyrie έχει ταλανιστεί αρκετές φορές από καθυστερήσεις, με την τελευταία να οφείλεται στα ηλεκτρικά της συστήματα. Παράλληλα, τον Δεκέμβριο επίσημα χείλη του Βρετανού κατασκευαστή επιβεβαίωσαν ότι καμία Valkyrie δεν έχει φτάσει στα χέρια ιδιοκτήτη της. 

Όλα δείχνουν όμως ότι οι παραδόσεις του βρετανικού hypercar έχουν ξεκινήσει. Πριν από λίγες ώρες, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο το οποίο απαθανατίζει μια Valkyrie να κινείται στους δρόμους του Μονάχου και ο ήχος που έφτασε στα αυτιά μας από τον V12 της είναι πραγματικά μελωδικός.

Από την πλευρά του, ο κατασκευαστής από το Gaydon επιβεβαίωσε ότι το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν αποτελεί κάποιο πρωτότυπο εξέλιξης αλλά έχει βγει από την γραμμή παραγωγής και έχει φτάσει στα χέρια του αγοραστή του. Επιπλέον, η Aston Martin δήλωσε ότι έχουν ήδη παραδοθεί δέκα από τις 150 Valkyrie που θα κατασκευαστούν συνολικά. 

Aston Martin Valkyrie

Θυμίζουμε ότι το υβριδικό σύστημα κίνησης του hypercar, του οποίου το θερμικό μέρος είναι ένας V12 κινητήρας, αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.176 PS και 901 Nm.

Συγκεκριμένα, ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων της Cosworth αποδίδει 1.014 PS στις 10.500 rpm και 734 Νm στις 7.000 rpm, με τον κόφτη να βρίσκεται στις 11.100 rpm. Τέλος, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που εξελίχθηκε από τη Rimac (μπαταρία) και την Integral Powertrain Ltd. (ηλεκτροκινητήρας), προσφέρει επιπλέον 162 PS και 274 Nm.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube