Aston Martin Valkyrie, καλύτερη από Mercedes-AMG Project One [video]

Aston Martin Valkyrie, καλύτερη από Mercedes-AMG Project One [video]

Τάδε έφη Tobias Moers, απολαμβάνοντας την εμπειρία οδήγησης της Aston Martin Valkyrie στην πίστα.

Ο Tobias Moers έκανε την εμφάνισή του πίσω από το τιμόνι της Aston Martin Valkyrie, κάνοντας μια άτυπη σύγκριση με τον μεγάλο της αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την Mercedes-AMG Project One.

Ο πρώην υπεύθυνος της AMG που ανέλαβε καθήκοντα CEO της Aston Martin τον Αύγουστο του 2020, είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που έχει οδηγήσει και τα δύο υπεραυτοκίνητα που είναι εστιασμένα στις απόλυτες επιδόσεις στην πίστα και ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής από την Formula 1.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Tobias Moers αναφέρεται στην Aston Martin Valkyrie ως κάτι ξεχωριστό, που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο υπεραυτοκίνητο δρόμου. Την χαρακτήρισε μάλιστα πιο προηγμένη από κάθε άλλο όχημα που έχει δει στο παρελθόν, στην πρόσφατη καριέρα του (AMG) και σε ολόκληρη τη ζωή του.

Aston Martin Valkyrie

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Aston Martin Valkyrie βγήκε σε δημόσιο δρόμο

Να θυμίσουμε πως η Valkyrie χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων της Cosworth με αυτόματο κιβώτιο της Ricardo, ηλεκτροκινητήρα της Integral Powetrain Ltd. και μπαταρία της Rimac. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.176 PS στις 10.500 rpm και τα 900 Nm ροπής στις 6.000 rpm.

Η παραγωγή του βρετανικού υπεραυτοκινήτου είναι περιορισμένη σε 150 μονάδες, με επιπλέον 25 εκδόσεις πίστας AMR Pro, ενώ όλα τα αυτοκίνητα έχουν προ-πωληθεί. Όσο για την τιμή, αυτή υπολογίζεται μεταξύ £2 και £3 εκατομμύρια λίρες.

Εκτός από τα σχόλια του για την εξέλιξη της Valkyrie η οποία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ο Tobias Moers ζήτησε συγνώμη από τους πελάτες της Aston Martin για την αναμονή, όμως υποσχέθηκε πως τα πρώτα παραδείγματα θα παραδοθούν στα μέσα του 2021.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube