Η Mercedes-AMG One είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στη Monza

Η Mercedes-AMG One είναι το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στη Monza

Η Mercedes-AMG One συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ και μετά από το Nürburgring, το γερμανικό hypercar, με χρόνο 1:43.902, είναι πλέον το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής και στην πίστα της Monza.

Mercedes-AMG One

Το hypercar της Mercedes-AMG συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά από τις πίστες στο Nürburgring, το Red Bull Ring και το Hockenheim, ταξίδεψε μέχρι την Ιταλία και κατέκτησε τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής και στην Monza.

Στο τιμόνι του γερμανικού hypercar βρέθηκε ο Maro René Engel, ο οποίος ολοκλήρωσε τον γύρο της θρυλικής πίστας σε 1:43.902.

Η Mercedes-AMG One πατούσε σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO ειδικά σχεδιασμένα για εκείνη και ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το μοντέλο ήταν κατά 12" ταχύτερο από την Porsche 991.2 911 GT3 RS που μέχρι στιγμής κατείχε το ρεκόρ με χρόνο 1:55.3.

 

Θυμίζουμε ότι η Mercedes-AMG One, εφοδιάζεται με V6 τούρμπο κινητήρα 1,6 lt, o οποίος στροφάρει έως τις 11.000 rpm και αποδίδει 566 PS. O τελευταίος, συνεργάζεται με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, έναν δίπλα από τον 1.600άρη κινητήρα προσφέροντας επιπλέον ισχύ 161 PS στον στροφαλοφόρο άξονα, ενώ o τέταρτος στεγάζεται μέσα ουσιαστικά στο τούρμπο χαρίζοντας έξτρα 120 PS.

Συνδυαστικά, η ιπποδύναμη του συστήματος ξεπερνά τους 1.050 PS, με τη θηριώδη ισχύ να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου σασμάν που εξέλιξε η AMG αποκλειστικά για τις ανάγκες του “One”. Η δε μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 8,4 kWh προσφέρει μια ηλεκτρική εμβέλεια της τάξεως των 18 km.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube