Η Aston Martin επιστρέφει στο Le Mans με τη Valkyrie

Η Aston Martin επιστρέφει στο Le Mans με τη Valkyrie

Εκτός από τις 24 Ώρες του Le Mans, η Aston Martin θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC) και στο αμερικανικό IMSA.

Aston Martin Le Mans

Η Aston Martin πρόκειται να γράψει ξανά ιστορία. Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 2025 μια αγωνιστική Valkyrie θα συμμετάσχει στον ίσως πιο φημισμένο αγώνα παγκοσμίως, τις 24 Ώρες του Le Mans.

Ταυτόχρονα, θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (WEC) και στο αμερικανικό πρωτάθλημα IMSA, αρχής γενομένης από το 2025.

Ένα συγκλονιστικό hypercar σαν τη Valkyrie της Aston Martin ανήκει δίχως άλλο στη γραμμή εκκίνησης των 24 Ωρών του Le Mans.

Με αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, η Valkyrie θα συμμετέχει σε τρεις από τους πιο διάσημους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού: τις 24 Ώρες του Le Mans, το Rolex 24 στη Daytona και τις 12 Ώρες του Sebring.

Aston Martin Le Mans

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι η απόλυτη έκφραση της επιδίωξης της βέλτισης απόδοσης», δήλωσε ο Lawrence Stroll, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin.

«Είμαστε παρόντες στο Le Mans από τις πρώτες μέρες του και καταφέραμε να κερδίσουμε το 1959 και την κατηγορία μας 19 φορές τα τελευταία 95 χρόνια. Τώρα επιστρέφουμε με στόχο να γράψουμε νέα ιστορία με ένα αγωνιστικό πρωτότυπο εμπνευσμένο από το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η Aston Martin».

Aston Martin Le Mans

Η έκδοση δρόμου απολαμβάνει 1.176 PS από τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 lt της Cosworth με την υβριδική υποβοήθηση. Ωστόσο, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της κατηγορίας, που περιορίζουν την ισχύ στα 680 PS, οπότε δε θα ενσωματώσει το υβριδικό σύστημα και θα επικεντρωθεί σε βελτιώσεις αξιοπιστίας, ώστε να αντέχει 24 ώρες τέρμα γκάζι.

Aston Martin Le Mans

Μόλις εγκριθεί, η ομάδα Heart of Racing θα ηγηθεί των αγωνιστικών προγραμμάτων της Aston Martin τόσο στο πρωτάθλημα WEC, όσο και στο IMSA. Αυτό θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η αγωνιστική Valkyrie θα γίνει το πρώτο hypercar που θα συμμετάσχει και στα δύο πρωταθλήματα κύρους ενώ μάλιστα θα βασίζεται σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Έχουμε ήδη δει τη Valkyrie εν δράσει σε διάφορες πίστες, συμπεριλαμβανομένων του Hockenheim και της Laguna Seca και γνωρίζουμε ότι είναι πολύ γρήγορη. Τώρα ανυπομονούμε για το Le Mans του 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube