Γιατί μόνο η Tesla διαθέτει επίσημα Netflix;

Γιατί μόνο η Tesla διαθέτει επίσημα Netflix;

Ανάμεσα σε όλους τους κατασκευαστές, μόνο η Tesla σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς επίσημα το Netflix απευθείας μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Γιατί;

Netflix

Το να στριφογυρίζεις τα κουμπιά του ηχοσυστήματος ψάχνοντας κάτι να ακούσεις που σου κάνει απόλυτα για εκείνη τη στιγμή είναι τόσο βαρετό όσο και άσκοπο… 

Χώρια που δεν μπορείς να ακούσεις, επειδή έτσι κάνεις κέφι, ρε αδερφέ, το τελευταίο άλμπουμ της Taylor Swift ή το Hackney Diamonds των Stones. Πώς στο καλό λοιπόν θα περάσεις μισή ώρα, φορτίζοντας σε ένα τερματικό DC;

Η ερώτηση αυτή αποτελεί πολυτέλεια, εκτός κι αν είσαι οδηγός Tesla. Καθώς ποτέ δεν θα την κάνεις. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχει εγγραφεί στη συνδρομή Premium Connectivity (δωρεάν τον πρώτο χρόνο και στη συνέχεια με €9,99 τον μήνα), οπότε και μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει στη μεγάλη οθόνη του. Επειδή το Netflix (μαζί με το Disney+ και το YouTube) είναι ενσωματωμένα στο ιντερφέις του συστήματος infotainment της Tesla -κατά συνέπεια του χρήστη.

Μόνο με Tesla και την υπηρεσία Premium Connectivity μπορείς να παρακολουθήσεις νόμιμα και επίσημα την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix 

Netflix

Στο μεταξύ, ο ανταγωνισμός δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Η BMW, η Renault, η Volvo, η Ford και η Polestar, μεταξύ άλλων, διαθέτουν Android Automotive (μην το συγχέετε με το Android Auto*), το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε πληθώρα ενσωματωμένων εφαρμογών μέσω της αντίστοιχης οθόνης αφής του infotainment. Ωστόσο, το Netflix δεν είναι περιέργως ένα από αυτά. Πρόκειται για μια παραδοξότητα; Όχι! Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια εξήγηση.

Τα αγόρια μένουν πάντα αγόρια, ακόμα και όταν γίνουν άντρες. Άμα δε, είσαι κολλητός σήμερα όπως ήσουν και 40 χρόνια πριν, όταν πήγαινες στο νηπιαγωγείο, η σχέση δεν αλλάζει ιδιαίτερα. Ο λόγος για τον οποίο η Tesla έχει το μονοπώλιο της ενσωμάτωσης του Netflix στο σύστημα πολυμέσων στα αυτοκίνητά της είναι επομένως πολύ… παιδικός: Ο Elon Musk και ο Reed Hastings, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Netflix, είναι οι καλύτεροι φίλοι στον κόσμο. Μια προνομιακή σχέση που τους επιτρέπει να αποκτούν περισσότερα ο ένας από τον άλλον. Όπως εν προκειμένω, το μονοπώλιο της ενσωμάτωσης της υπηρεσίας streaming του ενός στο σύστημα multimedia του άλλου.

Netflix

Ωστόσο, αυτό λειτουργεί και ανάποδα. Διότι όσο μεγάλη είναι η φιλική σχέση μεταξύ Musk και Hastings, άλλο τόσο μεγάλη είναι η απόκλιση, ακόμη και η έχθρα μεταξύ Musk και Jeff Bezos. Είναι λοιπόν εντυπωσιακό και αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις ανακοινωθείσες εργασίες εξέλιξης, οι εφαρμογές της Amazon (Amazon Music και Amazon Prime) από την αυτοκρατορία του Bezos εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη των διαφόρων μοντέλων της Tesla.

Τι ανακοίνωσε όμως πρόσφατα η Google; Ότι αυτές οι υπηρεσίες streaming της Amazon θα ενσωματωθούν τώρα στο Android Automotive. Κάτι που φαίνεται ότι επέτρεψε και σε έτερο Καππαδόκη να μπει στον χορό. Επειδή, όπως γνωρίζει ο καθένας που διαθέτει τηλέφωνο Android και ελάχιστες τεχνικές γνώσεις, υπάρχουν λίγα στοιχεία στο σύστημα ελέγχου της Google που δεν μπορείς να παρακάμψεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Netflix

Για του λόγου το ασφαλές υπάρχουν αρκετοί τρόπου χακαρίσματος για να παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix από την οθόνη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου, ακόμα κι αν δεν είναι Tesla. Ψηφιακές «παρασπονδίες» που είναι επίσης δυνατές για όλον τον στόλο της εταιρείας του Musk. Έτσι μπορείς να έχεις Amazon Prime, είτε οδηγείς Model 3 ή Y είτε Model S ή Χ, με ένα «τεχνασματάκι».

*Το Android Auto είναι μια υπηρεσία mirroring που σου επιτρέπει να ελέγχεις ορισμένες εφαρμογές στο τηλέφωνό μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου. Η εντολή μεταδίδεται μέσω Bluetooth (αν έχεις συνδέσει το smartphone με καλώδιο USB) ή μέσω Wi-Fi -αν η σύνδεση είναι ασύρματη. 
Το Android Automotive από την άλλη, είναι το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα της Google. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές έχουν άμεση πρόσβαση στον κώδικα Android και μπορούν να τον προσαρμόσουν έτσι ώστε να τον αποθηκεύουν στον σκληρό δίσκο του αυτοκινήτου. Αυτό όχι μόνο παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες, αλλά ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να απαιτείται σύνδεση δεδομένων, όπως οι Google Maps για παράδειγμα.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube