All-New Renault Austral: Η Nouvelle Vague στα C-SUV

All-New Renault Austral: Η Nouvelle Vague στα C-SUV

Το ολοκαίνουργιο C-SUV της Renault που ονομάζεται Austral ανοίγει στη γαλλική εταιρεία ένα παράθυρο με πανοραμική θέα στο πλέον πολυπόθητο κομμάτι της αγοράς.

Το νέο Austral σηματοδοτεί την επαναφορά των Γάλλων στο πιο εμπορικό κομμάτι της ευρωπαϊκής αγοράς, αυτό των C-SUV. Το νέο δημιούργημα της φίρμας αποτελεί επίσης το επόμενο ορόσημο στην επιθετική στρατηγική της Renault στην εν λόγω κλάση.

Κομψό, δυναμικό και αθλητικό, το σχήμα του All-New Renault Austral συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των C-SUV με τη νεότερη σχεδιαστική γλώσσα της γαλλικής εταιρείας σε ένα αμάξωμα που έχει μήκος 4,51 m και 18 πόντους απόσταση από το έδαφος.

Είναι δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της κατηγορίας, με σοφιστικέ ύφος και έντονα ανάγλυφες επιφάνειες. Σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς που έχουν ζάντες από 18” έως 20” και συνολική διάμετρο 720 mm, δημιουργείται ένα επιβλητικό όσο και αεροδυναμικό, μα, πάνω απ’ όλα, καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Στην καμπίνα εγκαινιάζεται μια τελείως νέα εποχή για την Renault, συνταιριάζοντας την κορυφαία ποιότητα υλικών και φινιρίσματος, με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα για κάθε έναν φιλοξενούμενο ξεχωριστά.

Renault Austral

Το ταμπλό έχει high-tech, ψηφιακή αύρα που εκφράζεται από οθόνες με συνολικό εμβαδό πάνω από 1.000 cm2, ενώ σήμα κατατεθέν αποτελεί η κεντρική κονσόλα με συρόμενο κάλυμμα που εξασφαλίζει υψηλή άνεση και εργονομία.

Οι αποθηκευτικοί χώροι για μικροπράγματα αγγίζουν τα 35 lt στο σύνολό τους, ενώ οι εμπρός και πίσω πόρτες έχουν το μεγαλύτερο άνοιγμα στην κατηγορία. Όσο για τον χώρο αποσκευών, αγγίζει τα 575 lt στις ήπια υβριδικές εκδόσεις και τα 555 στην E-TECH Full Hybrid εάν εκμεταλλευτείς και τη δυνατότητα των πίσω καθισμάτων να σύρονται κατά 16 cm εμπρός-πίσω.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο All-New Renault Austral παίζει και το σύστημα infotainment, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα της καμπίνας και το χειρισμό του αυτοκινήτου όσο και με τη συνολική εμπειρία του οδηγού και των επιβατών.

Χωρίς υπερβολή ανοίγει έναν νέο ορίζοντα στον τρόπο επικοινωνίας του ανθρώπου με το αυτοκίνητο, όχι μόνο χάρη στο τεράστιο head-up display των 9,3” αλλά και χάρη στο σύστημα OpenR Link που χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android Automotive OS.

Διαθέτοντας εφαρμογές όπως Google Maps και Google Assistant είναι πανεύκολο στη χρήση και εξασφαλίζει πλήρως συνδεδεμένη εμπειρία που κάνει τη ζωή πιο εύκολη και κατ’ επέκταση ασφαλή όσο βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι. Εννοείται ότι το σύστημα συνδέεται σε cloud και λαμβάνει αυτόματα ενημερώσεις μέσω της τεχνολογίας Firmware Over-The-Air (FOTA).

Renault Austral

Σε συνδυασμό δε με την εφαρμογή My Renault mobile app, εξασφαλίζει ακόμα και απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου, καθώς και άμεση προβολή των βασικών πληροφοριών γύρω από αυτό, στην οθόνη του smartphone.

Η συνδρομή των ηλεκτρονικών συστημάτων συνεχίζεται βέβαια και σε ό,τι έχει να κάνει με την υποβοήθηση του οδηγού, την οποία στο All-New Austral υπηρετούν ούτε λίγο ούτε πολύ 32 συστήματα, οι αρμοδιότητες των οποίων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Οδήγηση, στάθμευση και ασφάλεια.

Βρίσκονται σε αδιάκοπη λειτουργία προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την ενεργητική ασφάλεια που παρέχει το All-New Renault Austral στον οδηγό, τους επιβάτες του αλλά και κατ’ επέκταση σε όλους εκείνους που μοιράζονται το δρόμο μαζί του, μέσω για παράδειγμα του προηγμένου φωτισμού Matrix LED Vision αλλά και του συστήματος ασφαλούς εξόδου επιβατών (Occupant Safe Exit).

Renault Austral

Κάθε σύστημα λειτουργεί προληπτικά, ξεχωρίζουν ωστόσο αφενός το Active Driver Assist που εξασφαλίζει ευφυή αυτονομία στο σύστημα διεύθυνσης, αφετέρου ο σύμβουλος για μέγιστη οικονομία καυσίμου, η γνώση του οποίου θα αποδειχθεί πολύτιμη βοήθεια για την τσέπη.

Όσο για τη θωράκιση της παθητικής ασφάλειας, φροντίζουν όχι μόνο η εξαιρετικά στιβαρή δομή της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας CMF-CD και μέσα προστασίας όπως οι 7 αερόσακοι, μα ακόμα και πρωτοποριακές παράμετροι όπως η θυρίδα άμεσης πρόσβασης στην μπαταρία της έκδοσης E-TECH Full Hybrid ή το QR code στο παρμπρίζ που κατευθύνει τις ομάδες διάσωσης σωστά επάνω στο αυτοκίνητο και εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο.

Είναι ξεκάθαρο πως εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, θα βρουν στο All-New Renault Austral έναν εξαιρετικό εκφραστή αυτής της φιλοσοφίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube