Volvo: Νέα πύλη καινοτομίας για πιο ασφαλή αυτοκίνητα

Volvo: Νέα πύλη καινοτομίας για πιο ασφαλή αυτοκίνητα

Η σουηδική φίρμα εγκαινιάζει μία νέα «πύλη» καινοτομίας, επιτρέποντας ουσιαστικά σε εξωτερικούς προγραμματιστές -και όχι μόνο-, να δημιουργήσουν νέες τεχνολογίες για ακόμα πιο ασφαλή αυτοκίνητα.

Όλοι μαζί μπορούμε! Η φράση αυτή, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το «μοτο» της Volvo αναφορικά με το νέο τεχνολογικό Portal που «παρέδωσε» στο κοινό. Η πύλη καινοτομίας της σουηδικής φίρμας παρέχει στους ενδιαφερόμενους, μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, πόρων αλλά και εργαλείων υψηλής ποιότητας και μηδενικού κόστους, επιτρέποντας έτσι, σε εξωτερικούς προγραμματιστές, ερευνητές, σχεδιαστές αλλά και αρχιτέκτονες, να δημιουργούν νέες καινοτόμες υπηρεσίες για εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν στα αυτοκίνητα της Volvo.

Με τον τρόπο αυτόν, η εταιρεία συνεχίζει τη μακρά παράδοση ανταλλαγής γνώσεων και ερευνών για ασφαλέστερους δρόμους τόσο με τους «ειδικούς» του χώρου όσο και με το «απλό» κοινό.

volvo

«Τα αυτοκίνητά μας γίνονται πιο έξυπνα και πιο συνδεδεμένα και αυτό προκαλεί αυξημένη ζήτηση εφαρμογών και υπηρεσιών από τους πελάτες μας», δήλωσε ο Henrik Green, chief technology officer της Volvo Cars. «Με τη δημοσιοποίηση αυτών των πόρων υποστηρίζουμε προγραμματιστές εντός και εκτός της εταιρείας μας και συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους στους τομείς τους».

Οι πόροι που διατίθενται στην πύλη καινοτομίας περιλαμβάνουν τον λεγόμενο εξομοιωτή που αναπαράγει το λειτουργικό σύστημα Android Automotive και τις εφαρμογές Google που χρησιμοποιούνται στα νέα Volvo, παρέχοντας στους προγραμματιστές μια ακριβή εμπειρία του συστήματος του αυτοκινήτου. Αυτός ο εξομοιωτής αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ώστε να σχεδιαστούν, να αναπτυχθούν, να δοκιμαστούν και φυσικά να «περάσουν» στην παραγωγή, νέες εφαρμογές απευθείας στο Google Play του αυτοκινήτου.

Η πλατφόρμα θα διαθέτει επίσης το Extended Vehicle API, μία τεχνολογική εφαρμογή, που προσφέρει για πρώτη φορά η Volvo στο κοινό. Με τη συγκατάθεση των πελατών, το API επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του αυτοκινήτου, όπως σε στοιχεία για τη φόρτιση, τη διανυθείσα απόσταση κ.α,, καθώς και να τα χρησιμοποιούν για τη δημιουργία και παροχή νέων υπηρεσιών.

volvo1

Άλλοι πόροι περιλαμβάνουν ένα σύνολο δεδομένων LiDAR και ένα μεταφορτώσιμο 3D μοντέλο αυτοκινήτου παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Volvo XC40 Recharge. Το σύνολο δεδομένων LiDAR κυκλοφορεί από κοινού με την Luminar, παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία εξοπλισμού και λογισμικού αυτοκινήτων LiDAR και το Πανεπιστήμιο Duke. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες υψηλής απόδοσης LiDAR, της Luminar, οι οποίοι ανιχνεύουν αντικείμενα έως και 250 μέτρα πέριξ του αυτοκινήτου, σαρώνοντας το περιβάλλον με παλμικά λέιζερ.

Αυτό το σύνολο δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές στην βελτίωση αλγορίθμων που σχετίζονται με την ανίχνευση LiDAR μεγάλης εμβέλειας, ένα σημαντικό στοιχείο για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, τα οποία θα προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, τόσο σε υψηλές ταχύτητες κίνησης αλλά κυρίως θα συμβάλλουν στο «σκανάρισμα» του «περίπλοκου» εξωτερικού περιβάλλοντος. 

volvo 2

Τώρα, σε ότι αφορά το υψηλής πιστότητας μοντέλο αυτοκινήτου 3D, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Unity, την εταιρεία που ηγείται παγκοσμίως τη διαχείριση περιεχομένου 3D σε real time. Το μοντέλο του αυτοκινήτου και το περιβάλλον 3D είναι κατάλληλα για εφαρμογές απεικόνισης, εικονικής πραγματικότητας, κινηματογραφικών εμπειριών και διαμόρφωσης αυτοκινήτων. Αυτοί οι πόροι διατίθενται επίσης ως βασικά εργαλεία στο κέντρο προγραμματιστών της Unity, όπου εκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση σε σεμινάρια σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προτύπου.

Η πύλη καινοτομίας της της Volvo Cars θα αναπτύσσεται συνεχώς με όλο και περισσότερους πόρους. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα κυκλοφορήσει ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο αυτοκινήτου 3D.

[Πηγή: Volvo Cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube