Η BMW με λειτουργικό Android Automotive OS

Η BMW με λειτουργικό Android Automotive OS

H BMW ανακοίνωσε ότι από τον Μάρτιο του 2023, θα ξεκινήσει την ενσωμάτωση του λειτουργικού Android Automotive OS στο σύστημα infotainment Οperating System 8.

BMW

Ο Βαυαρός κατασκευαστής, ακολουθώντας τις Polestar και Volvo, ανακοίνωσε στο Automobil-Elektronik Kongress ότι σχεδιάζει και εκείνος να ενσωματώσει το λειτουργικό σύστημα Android Automotive OS στο σύστημα infotainment των μοντέλων του. Η BMW προς το παρόν, δεν ανακοίνωσε αναλυτικές πληροφορίες, αλλά ανέφερε ότι το νέο σύστημα θα ενσωματωθεί σε πρώτη φάση σε κάποια μοντέλα στην γκάμα, αντικαθιστώντας το λειτουργικό σύστημα του BMW Operating System 8 που βασίζεται σε Linux.

Χάρη στο Android Automotive OS, το BMW Operating System 8 θα εξοπλίζεται με εφαρμογές της Google, όπως Google Maps και Google Assistant.

Eπιπλεόν, ο κατασκευαστής πρόσθεσε ότι το Android Automotive OS δίνει την ευκαιρία να εξατομικεύσει το σύστημα infotainment πάνω στις απαιτήσεις κάθε μοντέλου. Στόχος των Βαυαρών είναι να παρέχουν στους αγοραστές κορυφαία ψηφιακή εμπειρία και μοναδική για κάθε μοντέλο, και για το επιτύχουν αυτό είναι διατεθειμένοι να εξελίξουν ή να προμηθευτούν από τρίτους τα απαραίτητα λειτουργικά συστήματα.

Tα πρώτα μοντέλα από την γκάμα της εταιρείας που θα χρησιμοποιούν το Android Automotive OS θα φτάσουν στις αγορές τον Μάρτιο του 2023. 

BMW

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube