Επίσημο: Ανανεωμένα Tesla Model S και Model X

Επίσημο: Ανανεωμένα Tesla Model S και Model X

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla δέχονται φρεσκάρισμα σε εξωτερικό και εσωτερικό, ενώ αποκτούν νέα έκδοση Plaid με εκπληκτικές επιδόσεις.

H Tesla παρουσίασε σήμερα τα ανανεωμένα Model S και Model X για το 2021 τα οποία αποκτούν αναβαθμισμένο εσωτερικό, αισθητικό φρεσκάρισμα και νέες εκδόσεις Plaid και Plaid+. Η τελευταία μάλιστα καθιστά το Model S ως το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο!

Να θυμίσουμε πως το Tesla Model S πρωτοπαρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2009 και σε μορφή παραγωγής το 2012. Έκτοτε δέχθηκε διαρκείς αναβαθμίσεις όσον αφορά το λογισμικό, τη σχεδίαση, την αυτονομία και τα μηχανικά του μέρη, με σημαντικότερο το facelift του 2016 και την ανανέωση του 2021. Αντίστοιχα, το Tesla Model X παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2012 και σε μορφή παραγωγής 2015, ενώ και αυτό επωφελήθηκε από διαδοχικές βελτιώσεις.

Τα ανανεωμένα Model S και Model X απέκτησαν ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός με πιο κομψές εισαγωγές αέρα και ενσωματωμένο σπλίτερ, καθώς και νέα σχέδια τροχών με αεροδυναμικά καλύμματα. Κατά τα άλλα η σιλουέτα τους παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμη. Χάρη στις μικρές αλλαγές στο αμάξωμα, το Tesla Model S έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0.208 cd, είναι δηλαδή το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Tesla

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στην καμπίνα όπου πρωταγωνιστεί το φουτουριστικό "κομμένο" τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα. Πίσω του βρίσκουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" ενώ στη μέση του ταμπλό έχουμε νέα οθόνη αφής 17" σε οριζόντια διάταξη με ανάλυση 2.200x1.300 pixel, καλύτερα χρώματα και ταχύτερη απόκριση.

Ανασχεδιασμένο είναι το ταμπλό με κρυφούς αεραγωγούς για τον κλιματισμό και νέες επενδύσεις από ξύλο σε ταμπλό, πόρτες και κεντρικό τούνελ. Έχουμε επίσης νέα καθίσματα και μια δεύτερη οθόνη για τους πίσω επιβάτες.

Tesla

Η αναθεωρημένη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδόσεις:

  • Long Range με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 679 PS, τετρακίνηση, επιτάχυνση 0-97 km/h σε 3,1", τελική ταχύτητα 250 km/h και αυτονομία 663 km για το Model S (3,8", 250 km/h και 579 km για το Model X). Η τιμή στις ΗΠΑ ξεκινά από $72.990 για το Model S και από $83.190 για το Model X.
  • Plaid με τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.034 PS, τετρακίνηση, torque vectoring, επιτάχυνση 0-97 km/h σε 1,99", τελική ταχύτητα 322 km/h και αυτονομία 628 km για το Model S (2,5", 262 km/h και 547 km για το Model X). Η τιμή ξεκινά από $112.990 για το Model S και από $113.190 για το Model X.
  • Plaid+ (μόνο για το Tesla Model S) με τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης άνω των 1.115 PS, τετρακίνηση, torque vectoring, επιτάχυνση 0-97 km/h σε κάτω από 1,99" και 1/4 του μιλίου σε κάτω από 9", νούμερα που του χαρίζουν τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στον κόσμο! Η τιμή του ξεκινά από $132.990 στις ΗΠΑ. [UPDATE: Ο Elon Musk ανακοίνωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη έκδοση καθώς το Plaid είναι ήδη αρκετά καλό σε όλους τους τομείς].

Αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις του Elon Musk για το Model S Plaid και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, είναι σίγουρο πως η Tesla θα επιχειρήσει να θέσει νέα ρεκόρ σε πίστες ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και του Nürburgring.

[Πηγή: Tesla]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube