Με λειτουργικό Android όλα τα Ford από το 2023 και cloud υπηρεσίες από την Google

Με λειτουργικό Android όλα τα Ford από το 2023 και cloud υπηρεσίες από την Google

Εκατομμύρια οχήματα της Ford και Lincoln θα εφοδιάζονται με το λειτουργικό σύστημα Android από το 2023.

Οι υπογραφές «έπεσαν». Ford και Google έδωσαν τα χέρια για μια εξαετή συνεργασία που θα εκκινήσει το 2023 και θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα μοντέλα της Ford θα «επικοινωνούν», θα ενημερώνουν και θα αλληλεπιδρούν με τους χρήστες τους. Οι χάρτες της Google θα εξελιχθούν στο κύριο σύστημα πλοήγησης για τα νέα μοντέλα της Ford, ενώ η εφαρμογή Google Assistant, θα γίνει ο προσωπικός «βοηθός» και η «φωνή» που θα ενημερώνει τους οδηγούς στο δρόμο.

Οι κάτοχοι των μοντέλων της Ford, θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το Google Play στα αυτοκίνητά τους για άμεση πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές που έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών μουσικής, podcast και audiobook. Η χρήση βέβαια του συστήματος Android προσφέρει ένα «έξτρα» ισχυρό ατού στα χέρα των προγραμματιστών της εταιρείας, καθώς το αρμόδιο τμήμα της Ford θα μπορεί να αναπτύξει εξατομικευμένες εφαρμογές που θα βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης και χρήσης των μοντέλων της εταιρείας και φυσικά των ιδιοκτητών της.

Για όλους όσους χρησιμοποιούν iPhone, δεν τίθεται θέμα «άγχους», καθώς οι εφαρμογές του συστήματος Apple CarPlay θα δίνουν κανονικά το παρών και στη νέα εποχή! Εκτός βέβαια από την πρόσβαση στο Android infotainment, η Ford θα χρησιμοποιήσει και το Google Cloud ως πάροχο. Η εταιρεία τονίζει ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης δεδομένων του Google Cloud θα βοηθήσουν στην ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή που ανατέλλει, με τους κατόχους των μοντέλων της Ford να επωφελούνται τα μέγιστα από εξατομικευμένες υπηρεσίες και πληροφορίες σε real time.

Η Αυστραλιανή ομάδα μηχανικών της Ford -υπεύθυνη, μεταξύ άλλων οχημάτων και για τη εξέλιξη του Ranger- θα είναι μεταξύ εκείνων που θα ηγηθούν της ομαλής μετάβασης του νέου λειτουργικού συστήματος στα αυτοκίνητά της φίρμας. «Η ομάδα μας με 2.500 άτομα στην Αυστραλία, κατασκευάζει οχήματα παγκόσμιας κλάσης και η συνδεσιμότητα είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο μέρος αυτής της εξέλιξης», δήλωσε ο director engineer της Ford, Con Papadomanolakis. «Αναμένουμε ότι αυτή η συνεργασία θα επιταχύνει τις διαδικασίες, ώστε να εξελιχθούμε σε παγκόσμιοι ηγέτες στον χώρο της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για τα αυτοκίνητα μας».

Ford

Η Polestar ήταν η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω λειτουργικό σύστημα για τα συστήματα ψυχαγωγίας της, ενώ το XC40 Recharge από την μητρική μάρκα Volvo, είναι το πρώτο όχημα που προσφέρεται στην Αυστραλία με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Η Renault-Nissan-Mitsubishi αλλά και η General Motors έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν να «κυκλοφορούν» το «OS» αυτό το έτος, ενώ ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα στα μοντέλα του από το 2023. Να θυμίσουμε, πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ford συνεργάζεται με έναν τεχνολογικό γίγαντα. Ο αμερικανικός κολοσσός  συνεργάστηκε με τη Microsoft το 2007 για την εισαγωγή του συστήματος Sync, λειτουργικό σύστημα των Windows Embedded Automotive που σχεδιάστηκε από τη Microsoft και βρίσκει εφαρμογή στην πλειονότητα των μοντέλων της αμερικανικής φίρμας.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube