Drag Race με όλα τα μικρά ηλεκτρικά της αγοράς [video]

Drag Race με όλα τα μικρά ηλεκτρικά της αγοράς [video]

Μια κόντρα μεταξύ καθημερινών μοντέλων με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης - ποιο θα επικρατήσει;

Τα τελευταία χρόνια, τα βίντεο με Drag Race έχουν γίνει τάση σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως πολύ σπάνια βλέπουμε αντίστοιχες κόντρες με καθημερινά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (εκτός από τα πανίσχυρα Tesla που έχουν αντιμετωπίσει κυριολεκτικά όλα τα σούπερκαρ του πλανήτη). Αυτό θέλησε να αλλάξει η σελίδα InsideEvs που μάζεψε σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά της αγοράς σε ένα drag race για να δούμε σε πραγματικές συνθήκες ποιο έχει την καλύτερη επιτάχυνση.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε δύο κόντρες καθώς η ευθεία δεν μπορούσε να χωρέσει τόσα πολλά μοντέλα. Παρόλα αυτά οι μετρήσεις διαμορφώνουν μια τελική κατάταξη με όλα τα ηλεκτρικά που συμμετείχαν και είναι τα παρακάτω - αναγράφονται με αλφαβητική σειρά μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους:

Όπως βλέπετε το ισχυρότερο μοντέλο είναι με διαφορά το MINI Cooper SE που αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ενδιαφέρον έχει η κόντρα μεταξύ των γαλλικών σουπερμίνι Peugeot e-208 και Renault Zoe που έχουν την ίδια ισχύ. Φυσικά τα οχήματα δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία καθώς έχουμε μίνι (FIAT, Smart και Volkswagen), σουπερμίνι (Honda, MINI, Peugeot και Renault) και ένα C-SUV (Mazda).

Για τον αναλυτικό πίνακα αποτελεσμάτων δείτε το παρακάτω βίντεο.

[Πηγή: InsideEvs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube