Porsche 911 κάνει παγκόσμιο ρεκόρ καίγοντας συνθετικά καύσιμα

Porsche 911 κάνει παγκόσμιο ρεκόρ καίγοντας συνθετικά καύσιμα

Τα συνθετικά καύσιμα είναι ικανά να ανεβάσουν την Porsche 911 στο υψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο.

Η Porsche 911 σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερου υψομέτρου, φτάνοντας στην κορυφή ενός ηφαιστείου στη Χιλή, ενώ κατανάλωνε συνθετικά καύσιμα της HIF Global.

Η Porsche προσπαθεί να σώσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, προασπιζόμενη τη χρήση των συνθετικών καυσίμων, γνωστών κι ως e-fuels. Καταναλώνοντας τα τελευταία, το σπορ κουπέ κατέκτησε την κορυφή της δυτικής κορυφογραμμής του Ojos del Salado - του υψηλότερου ηφαιστείου στον κόσμο.

Αν τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να ανεβάσουν την Porsche 911 στο υψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο, τότε μπορούν τα πάντα, λένε οι Γερμανοί

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιστράτευσε δύο 911 (με το όνομα Doris κι Edith) για την απόπειρα του παγκοσμίου ρεκόρ υψομέτρου. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο τρεις φορές πρωταθλητής του Le Mans Romain Dumas.

Porsche 911

Είναι τα ίδια αυτοκίνητα που είχαν επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο πέρσι τέτοια εποχή, τότε βέβαια με βενζίνη του εμπορίου. Βασίζονται στην τρέχουσα 911 Carrera 4S με τον εργοστασιακό επίπεδο 6κύλινδρο των 3,0 lt. Με 450 PS και portal axles, έχουν 35 cm απόσταση από το έδαφος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ζήσε το όνειρο οδηγώντας Porsche 911 στον Αρκτικό Κύκλο

Το πρώτο αυτοκίνητο διέθετε σύστημα steer-by-wire. Ονομάζεται Space Drive κι εξελίχθηκε από τη Schaeffler. Εν τω μεταξύ, ο Dumas βρισκόταν σφιχτά δεμένος με ζώνες πέντε σημείων στα μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα.

Porsche 911

Η διεθνής αποστολή περιελάμβανε μέλη από τις ΗΠΑ, τη Χιλή, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τον Καναδά και την Ελβετία, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και δύο γιατροί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Porsche Taycan Cross Turismo έφθασε σε υψόμετρο ρεκόρ!

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία. Ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα να οδηγείς εκεί που δεν έχει ξαναπάει αυτοκίνητο», δήλωσε ο πολύπειρος οδηγός αγώνων.

Porsche 911

«Μια περήφανη στιγμή για όλη την ομάδα. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη όλων των συνεργατών μας, καθένας από τους οποίους κατέστησε δυνατό αυτό το ρεκόρ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Unimog U 5023 της Mercedes-Benz ανέβηκε στα 6.694 m στο ηφαίστειο Ojos de Salado στη Χιλή

Η επίτευξη της επίδοσης αποδεικνύει όχι μόνο τις δυνατότητες της 911 αλλά και την ικανότητα των συνθετικών καυσίμων. Το φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν παράγεται στη Χιλή, με την Porsche να θέλει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο e-fuels στον κόσμο στο Τέξας. 

Porsche 911

Απέχουν βέβαια πολύ από το να καταστούν ευρέως διαδεδομένα, αλλά η Porsche κάνει τα πάντα για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Παρότι παράγει μερικά από τα πιο αξιόλογα ηλεκτρικά στον κόσμο, θέλει να μας πείσει ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ο μοναδικός δρόμος για ένα βιώσιμο μέλλον. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube