H Porsche 911 GT3 RS βολτάρει στο Nürburgring με νέα περιβολή [video]

H Porsche 911 GT3 RS βολτάρει στο Nürburgring με νέα περιβολή [video]

Στο Nürburgring εθεάθη η Porsche 911 GT3 RS, φορώντας το νέο πακέτο της Manthey Racing.

Porsche 911 GT3 RS

Εδώ και καιρό είναι η γνωστό ότι η Manthey Racing εργάζεται πάνω σε ένα νέο Performance kit, ειδικά διαμορφωμένο για την Porsche 911 GT3 RS.

Κάπως έτσι λοιπόν, ένα πρωτότυπο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών του στη  φημισμένη γερμανική πίστα. Αναμφίβολα, το νέο kit κάνει την 911 GT3 RS να δείχνει πιο επιθετική και άγρια. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ένα νέο μπροστινό σπλίτερ και πίσω διαχύτης, καθώς επίσης και μία μεγάλη πίσω αεροτομή, φτιαγμένη από ανθρακόνημα.

Μία ακόμα λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά όμως σχετίζεται με το ενεργό φτερό. Η κλίση του δηλαδή μεταβάλλεται ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο επιταχύνει ή επιβραδύνει. Συν τοις άλλοις, εντοπίζεται άλλο ένα αεροδυναμικό βοήθημα, που μοιάζει με πτερύγιο στην οροφή, ενώ υπάρχουν και πολλές εισαγωγές αέρα. Όλα αυτά αποτελούν έξτρα και δεν υπάρχουν στη συμβατική 911 GT3 RS.

Αυτός που θα παραμείνει αμετάβλητος στην Porsche 911 GT3 RS είναι ο ατμοσφαιρικός boxer flat-six κινητήρας των 4,0 λίτρων, με τα 525 PS και τον μελωδικό αυτό ήχο

Porsche 911 GT3 RS

Επιπλέον, η 911 GT3 RS, πατά στους τροχούς OM-1 της Manthey, με τους πίσω να φέρουν αεροδίσκους στο κέντρο, μειώνοντας έτσι την μη αναρτώμενη μάζα. Υπάρχουν επίσης νέες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις τεσσάρων διαδρομών αλλά και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.

Porsche 911 GT3 RS

Αυτός που σίγουρα δεν θα αλλάξει (πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας) είναι ο ατμοσφαιρικός boxer flat-six κινητήρας των 4,0 λίτρων. Το σύνολο αποδίδει 525 PS, με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 3,2”. Αμετάβλητο θα μείνει επίσης και το εφτάρι, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, τεχνολογίας PDK.

Η Porsche 911 GT3 RS δεν είναι ένα σούπερκαρ όπως όλα τα άλλα. Η τελική της ξεπερνάει τα 300 km/h (312 km/h για την ακρίβεια), ωστόσο οι αρετές της ξεδιπλώνονται σε φιδίσιες διαδρομές. Οι αναβαθμίσεις της Manthey τείνουν όμως να το κάνουν ένα αγρίμι εντός πίστας με εκπληκτικό ήχο.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε πως Porsche 911 GT3 RS είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα έναντι €378.900. Με το συγκεκριμένο πακέτο να κοστολογείται στα 57.300 δολάρια (περίπου €55.000) γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η τιμή της ξεπερνάει κατά πολύ τις €400.000. Κάποια αυτοκίνητα είναι πράγματι για λίγους (και πολύ) τυχερούς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube