Mercedes-Benz Unimog: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ υψόμετρου

Mercedes-Benz Unimog: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ υψόμετρου

Δύο ειδικά διαμορφωμένα Unimog U 5023 σκαρφάλωσαν στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου στη Χιλή.

Ένα Unimog U 5023 της Mercedes-Benz ανέβηκε στα 6.694 m στο ηφαίστειο Ojos de Salado στη Χιλή, δηλαδή στο μεγαλύτερο υψόμετρο που έχει φτάσει ποτέ τροχήλατο όχημα. Το ειδικού τύπου φορτηγό της Mercedes-Benz είναι μια δημοφιλής επιλογή για επιστημονικές αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές και όχι άδικα, καθώς συνδυάζει απίστευτες δυνατότητές εκτός δρόμου με αξιοπιστία και άπλετο χώρο για εξοπλισμό.

Τα δύο Unimog U 5023 που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν δεχθεί την περιποίηση του τμήματος Mercedes-Benz Special Trucks έτσι ώστε να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του ταξιδιού. Τα οχήματα ήταν εξοπλισμένα με εδικού τύπου ελαστικά, ισχυρότερο βαρούλκο και ενεργό σύστημα εξισορρόπησης του κέντρου βάρους που εξελίχθηκε από μηχανικούς με εξειδίκευση στα Unimog.

Unimog

Η αποστολή 10 ατόμων με επικεφαλής τον Matthias Jeschke (κάτοχος και του προηγούμενου ρεκόρ με Mercedes-Benz Zetros από το 2014), είχε στόχο να εγκαταστήσει τέσσερις ραδιοφωνικούς πομπούς εκτάκτου ανάγκης σε διάφορες περιοχές μεγάλου υψομέτρου στο ηφαίστειο, για τη βελτίωση της ασφάλειας των ορειβατών και των επιστημόνων που κατασκηνώνουν στην περιοχή.

Ενημερωτικά, το Ojos de Salado βρίσκεται στην έρημο Atacama της Χιλής και είναι το ψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο με κορυφή στα 6.893 m από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube