Ζήσε το όνειρο οδηγώντας Porsche 911 στον Αρκτικό Κύκλο

Ζήσε το όνειρο οδηγώντας Porsche 911 στον Αρκτικό Κύκλο

Έχεις ποτέ ονειρευτεί να πλαγιολισθαίνεις μια Porsche 911 πάνω στον πάγο στον Αρκτικό Κύκλο; Το όνειρό σου μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα.

Έχεις ποτέ ονειρευτεί να πλαγιολισθαίνεις μια Porsche 911 πάνω στον πάγο στον Αρκτικό Κύκλο; Λογικό, κάθε βενζινοαίματος το έχει κάνει.

Η Kalmar Beyond Adventure ανακοίνωσε μία νέα οδηγική εμπειρία που προσφέρει ακριβώς αυτό. Συνεργάζεται με την Kalmar Automotive, μια εταιρεία που τροποποιεί Porsche 911, για να προσφέρει μια εμπειρία ζωής στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας όλο τον Ιανουάριο του 2024.

Δύο ημέρες, από επτά ώρες την καθεμία, πλαγιολισθαίνοντας διάφορες γενιές της 911 και μια Cayman R πάνω σε χιόνι και πάγο στο Ροβανιέμι. Τελικά ο Άγιος Βασίλης υπάρχει και για τους μεγάλους!

Η οδήγηση πραγματοποιείται σε διαδρομές ράλι και ράλικρος που χρησιμοποιούνται από ομάδες του WRC για δοκιμές των αγωνιστικών τους.

Porsche 911

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους κάμποσες κατάλληα προετοιμασμένες 911. Από αερόψυκτες 964 και 993 μέχρι νεότερες 911 γενιάς 996, που περιμένουν να οδηγηθούν στο όριο στο χιόνι και τον πάγο. 

Η Kalmar έχει επίσης τροποποιήσει μία Cayman R για χρήση από τους επισκέπτες. Cayenne αναλαμβάνουν τον ρόλο των οχημάτων διάσωσης.

Porsche 911

Η εταιρεία λέει ότι όλες οι Porsche είναι ελαφρωμένες σε σχέση με τα μοντέλα παραγωγής, ενώ διαθέτουν επίσης αγωνιστική ανάρτηση, μπάκετ καθίσματα, ζώνες πολλαπλών σημείων, ρολ κέιτζ και προστασίες κάτω από το αμάξωμα. 

Οι λάτρεις της οδήγησης θα χαρούν όταν μάθουν ότι όλες διαθέτουν χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων κι είναι εφοδιασμένες με ελαστικά με καρφιά, προδιαγραφών WRC.

Porsche 911

Τρία διαφορετικά προγράμματα είναι διαθέσιμα. Το πρώτο, με την ονομασία Arctic Control, βοηθά στην εξοικείωση με την τέχνη της οδήγησης στον πάγο. Πραγματοποιείται με τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του θρύλου των ράλι Marcus Grönholm.

Όσοι έχουν λίγη περισσότερη εμπειρία μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα Arctic Race που θα εκτοξεύσει τις οδηγικές τους ικανότητες σε νέα ύψη και περιλαμβάνει ακόμη και μαθήματα για το πώς να κατανοούν καλύτερα τις σημειώσεις που εκφωνεί ο συνοδηγός σε ένα ράλι.

Porsche 911

Η Kalmar προσφέρει επίσης το πρόγραμμα Arctic Team για ομάδες ή εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν μια κατά παραγγελία εμπειρία για τα μέλη τους.

Όλοι οι επισκέπτες θα μένουν στο Glass Resort Premium Lodge με έναν έμπειρο σεφ. Κάθε εμπειρία εκτείνεται σε τέσσερις ημέρες και περιλαμβάνει δύο ημέρες οδήγησης, επτά ωρών έκαστη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube