Ηλεκτρικά, θερμικά ή υβριδικά, ποια είναι πιο αξιόπιστα;

Ηλεκτρικά, θερμικά ή υβριδικά, ποια είναι πιο αξιόπιστα;

Νέα έρευνα απαντά επιτέλους στο φλέγον ερώτημα για το ποια διάταξη είναι η πιο αξιόπιστη.

Ηλεκτρικά

Το Automotive News δημοσίευσε μια νέα μελέτη της Consumer Reports, ένας αμερικανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού καταναλωτών. Σύμφωνα λοιπόν με τα πλέον πρόσφατα ευρήματα, τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι πιο αξιόπιστα από τα plug-in hybrid, αλλά υστερούν έναντι των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Consumer Reports συγκέντρωσε δεδομένα από περισσότερα από 330.000 οχήματα, που κυμαίνονται από μοντέλα του 2000 έως φετινά. Αποκαλύπτουν ότι τα EV είναι 79% λιγότερο αξιόπιστα από τα θερμικά οχήματα, παρά τα λιγότερα κινούμενα μέρη και τον απλούστερο σχεδιασμό του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Ηλεκτρικά, θερμικά ή υβριδικά, ποια διάταξη υπερέχει αν εστιάσουμε αποκλειστικά και μόνο στην αξιοπιστία;

Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά είναι ακόμη χειρότερα όσον αφορά την αξιοπιστία, με 146% περισσότερα προβλήματα σε σχέση με τα αμιγώς θερμικά.

Ηλεκτρικά

Είναι ενδιαφέρον ότι στην κορυφή όλων βρίσκονται τα απλά υβριδικά. Σημείωσαν την καλύτερη βαθμολογία, έχοντας 26% λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τα οχήματα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αλλάζει στρατηγική για τα ηλεκτρικά ο Όμιλος Stellantis;

Η μελέτη αναφέρει ότι καθώς πρόκειται για νέες τεχνολογίες, είναι αναμενόμενο ότι οι πρώτοι χρήστες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ορισμένα προβλήματα νεότητας, προτού βελτιωθεί η αξιοπιστία.

Ηλεκτρικά

«Όσο περισσότερο ένα όχημα ή μια τεχνολογία είναι στην παραγωγή, τόσο περισσότερο επιλύονται τα σφάλματα», δήλωσε ο Jake Fisher, ανώτερος διευθυντής Auto Testing στο Automotive News. «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ηλεκτρικά μοντέλα αρκετά χρόνια, έχουν βελτιώσει την αξιοπιστία τους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Είναι το Tesla Model 3 το καλύτερο αυτοκίνητο εκεί έξω;

Ο Fisher συνιστά ότι αν είστε έτοιμος να αγοράσετε ένα Tesla, είναι πολύ πιο σώφρον να επιλέξετε ένα Model 3 παρά ένα Cybertruck, καθώς το Model 3 παράγεται εδώ και χρόνια.

Ηλεκτρικά

Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα θέματά του έχουν επιδιορθωθεί. Το Cybertruck, από την άλλη, είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο που πιθανότατα θα βγάλει προβλήματα νεότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 33.000 δολάρια μπαίνει μέσα η Rivian για κάθε μοντέλο που πουλάει

Τα ηλεκτρικά pick-up ήταν αυτά που βαθμολογήθηκαν χειρότερα στη μελέτη. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μόνο μοντέλα, το Ford F-150 Lightning και το Rivian R1T.

Ηλεκτρικά

Ενώ η Ford έχει να επιλύσει προβλήματα που σχετίζονται με τις μπαταρίες και τη φόρτιση, η Rivian αντιμετωπίζει γκρίνια για την ποιότητα κατασκευής και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού. Είναι απόδειξη ότι ούτε οι νεοσύστατες ούτε οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανοσία στα προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα πατέντα από την Toyota για χειροκίνητο σασμάν και στα υβριδικά

Η μεγαλύτερη έκπληξη της μελέτης προέρχεται από τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά, που κατατάσσονται ως η πιο αξιόπιστη διάταξη. Η δημοσίευση σχολιάζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η υβριδική τεχνολογία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, με αγοραστές που δεν ενδιαφέρονται τόσο για την κατοχή της τελευταίας διαθέσιμης τεχνολογίας.

Ηλεκτρικά

«Όταν πρόκειται για την αξιοπιστία, οι αργοί και σταθεροί κερδίζουν τον αγώνα», δήλωσε ο Fisher. «Οι κατασκευαστές που κάνουν γρήγορες κινήσεις, αυτοί αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube