Ford F-150 Lightning: Παραγγελίες, τέλος!

Ford F-150 Lightning: Παραγγελίες, τέλος!

H Ford ανακοίνωσε πως δεν είναι σε θέση να καλύψει την τεράστια ζήτηση που υπάρχει για το ηλεκτρικό F-150 (Lightning) κλείνοντας έτσι το βιβλίο παραγγελιών για το 2022.

Το ενδιαφέρον του κοινού για το F-150 Lightning, το πρώτο ηλεκτρικό pick-up της οικογένειας F-150 της Ford, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα η αμερικανική φίρμα να ανακοινώσει ότι δε μπορεί να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει κλείνοντας το βιβλίο παραγγελιών για το 2022!

Η Ford, προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να βρει τρόπους ώστε να ανταπεξέλθει των απαιτήσεων του κοινού αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν τα κατάφερε. Ούτε η αύξηση στην παραγωγή του μοντέλου από 80.000 σε 150.000 οχήματα ήταν αρκετή ούτε η επιπλέον γραμμή παραγωγής που στήθηκε εκτάκτως κατάφερε να δώσει λύση. Οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 200.000, με το κοντέρ να γράφει συνεχώς νέες επί καθημερινής βάσης… 

ford

Τουλάχιστον «έγραφε» έως λίγες μέρες πριν γιατί πλέον στην ηλεκτρονική σελίδα του μοντέλου στον ιστότοπο της Ford US, υπάρχει ένα μήνυμα που αναφέρει τα εξής: «Λόγω της υψηλής ζήτησης, το μοντέλο δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λιανική παραγγελία. Επικοινωνήστε με έναν αντιπρόσωπό για περισσότερες πληροφορίες». 

Σύμφωνα με ιθύνοντες της Ford θα γίνει προσπάθεια ώστε από τη νέα χρονιά να ομαλοποιηθεί η κατάσταση αρκεί να μην υπάρξει βέβαια ανάλογη συνέχεια με το φλέγον θέμα της έλλειψης ημιαγωγών που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σύνολο των κατασκευαστών αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube