Rivian: Το πρώτο R1T κύλησε από τη γραμμή παραγωγής

Rivian: Το πρώτο R1T κύλησε από τη γραμμή παραγωγής

Έφθασε η ώρα, η Rivian, να παραδώσει επιτέλους στους πελάτες της το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα, το R1T.

Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που η Rivian παρουσίαζε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, το R1T. Έκτοτε, πολλά είχαν γραφτεί και πολλά περισσότερα είχαν ακουστεί αναφορικά με το μέλλον του εντυπωσιακού pickup της αμερικανικής startup, καθώς η παραγωγή του καθυστερούσε συνεχώς για πολλούς και διάφορους λόγους. 

Σήμερα όμως έφθασε η ώρα που περίμεναν οι εκατοντάδες πελάτες (οι οποίοι είχαν προπληρώσει για το μοντέλο) του R1T. Το πρώτο ηλεκτρικό pickup της Rivian κύλησε από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στο Ιλινόις των ΗΠΑ με προορισμό τον πρώτο του ιδιοκτήτη. Οι εργαζόμενοι στη μονάδα της Rivian ήταν εμφανώς χαρούμενοι από την ιστορική αυτή στιγμή με τον CEO της φίρμας, RJ Scaringe, να χαρακτηρίζει τη στιγμή ιστορική.

rivian

Θυμίζουμε πως το R1T χτίζεται πάνω στη «skateboard» πλατφόρμα της εταιρείας, που θα φιλοξενήσει σύντομα και τη SUV έκδοση του μοντέλου αλλά και πληθώρα νέων ηλεκτρικών προτάσεων. Για την κίνηση του R1T φροντίζουν 4 ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, με τη Rivian, να προσφέρει το όχημα σε τρεις εκδόσεις μπαταριών, 105,135 και 180 kWh. Η αυτονομία του μοντέλου ξεπερνά τα 600 km με μία πλήρη φόρτιση στην ισχυρότερη version του. 

Σε ότι αφορά τις λοιπές τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος, η Rivian, ανακοίνωσε ότι χρειάζονται κάτι παραπάνω από 3’’ για τα πρώτα 0-100 km/h, με το R1T να προσφέρει ελκτική δυνατότητα 4.990 kg, ενώ δύναται να λασπώσει το κορμί του περνώντας μέσα από οιοδήποτε υδάτινο πέρασμα βάθους 91 cm. 

Το 2022, θα ακολουθήσει η SUV έκδοση του μοντέλου, το R1S (7θέσιο), το οποίο θα βασίζεται τεχνικά στο R1T. Επιπλέον, η Rivian, θα ξεκινήσει από τη νέα χρονιά να κατασκευάζει και μέρος της παραγγελίας των 100.000 ηλεκτρικών van που έχει λάβει από την Amazon.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube