Αλλάζει στρατηγική για τα ηλεκτρικά ο Όμιλος Stellantis;

Αλλάζει στρατηγική για τα ηλεκτρικά ο Όμιλος Stellantis;

Από τα πλέον επίσημα χείλη αποκαλύφθηκε η πρόθεση του Ομίλου Stellantis για αναπροσαρμογή της εξηλεκτρισμένης στρατηγικής του, λόγω των σημαντικών εκλογών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Stellantis Headquarters

O πρόεδρος του Ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, μιλώντας πρόσφατα με μέλη του Τύπου στο εργοστάσιο Mirafiori της εταιρείας στο Τορίνο της Ιταλίας, παραδέχτηκε πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα παρακολουθήσει με τεράστιο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αλλά και τον προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«Υπάρχουν δύο σημαντικές εκλογές του χρόνου, οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο και οι εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Μπορεί τότε η πολιτική να είναι διαφορετική», σημείωσε μιλώντας στο Automobilwoche. «Ένα από τα καθήκοντά μου είναι να προετοιμάσω την εταιρεία για νέες συνθήκες πλαισίου. Φυσικά, είμαστε έτοιμοι και έχουμε προετοιμάσει σχέδια για όλα τα πιθανά σενάρια».

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσει τα αποτέλεσματα των Ευρωεκλογών αλλά και τον προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ ο Όμιλος Stellantis

Stellantis CEO

Την ώρα που Όμιλος παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις και είναι έτοιμος να τροποποιήσει την στρατηγική του εξηλεκτρσμού που ακολουθεί, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ένας εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εμμένει στο σχέδιο Dare Forward 2030 που θα δει το 100% των ευρωπαϊκών πωλήσεών και το 50% των πωλήσεων της στις ΗΠΑ να μετατοπίζονται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Ανακεφαλαιώνοντας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορεύσει την πώληση των περισσότερων νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035. Στις ΗΠΑ, η Καλιφόρνια και τουλάχιστον 10 άλλες πολιτείες σκοπεύουν επίσης να καταργήσουν σταδιακά τις πωλήσεις αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης έως το 2035.

Τα περισσότερα από τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Stellantis θα βασίζονται στις αρχιτεκτονικές STLA Small, Medium, Large και Frame. Ωστόσο, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η νέα πλατφόρμα «Smart Car» του Citroën ë-C3 θα υποστηρίξει έως και εφτά νέα μοντέλα παραγωγής από τη μάρκα, συμπεριλαμβανομένων των FIAT και Opel.

Stellantis Platform

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube