33.000 δολάρια μπαίνει μέσα η Rivian για κάθε μοντέλο που πουλάει

33.000 δολάρια μπαίνει μέσα η Rivian για κάθε μοντέλο που πουλάει

Μπορεί τα Rivian να θεωρούνται ακριβά, αλλά κάθε μοντέλο που πουλιέται έχει χασούρα 33.000 δολάρια.

Rivian

Τα Rivian έχουν επαινεθεί από τους κριτικούς, αλλά το φθηνότερο κοστίζει 74.800 δολάρια στις ΗΠΑ, ήτοι είναι σημαντικά ακριβότερα από τα Tesla. Κι όμως, η αμερικανική εταιρεία έχει ζημία 33.000 δολάρια για κάθε όχημα που πουλάει.

Τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, ανέθεσε στους τεχνικούς του την αποστολή να μειώσουν το κόστος κατά 40.000 δολάρια στα μοντέλα R1T και R1S. 

Δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα Tesla στην τιμή, παρ' όλα αυτά κάθε μοντέλο που πωλείται ζημιώνει τη Rivian κατά 33.000 δολάρια!

Η χασούρα που φορτώνεται η Rivian για κάθε μοντέλο που ταξινομεί ισοδυναμεί με την τιμή ενός Tesla Model 3 στην αμερικανική αγορά κι εκμυζεί το κεφάλαιο των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέρος της ζημίας οφείλεται στο εργοστάσιο της Rivian στο Ιλινόις των ΗΠΑ, επισημαίνει η Wall Street Journal.

Rivian

Λειτουργεί στο μόλις ένα τρίτο της πλήρους δυναμικότητάς του για να καλύψει την παραγωγή των 52.000 μονάδων που ανακοίνωσε η εταιρεία ότι αποτελεί τον φετινό της στόχο. Το κακό είναι ότι δεν υστερεί μόνο έναντι της Tesla. Το pick-up R1T είναι πιο περίπλοκο στην κατασκευή από το ευθέως ανταγωνιστικό του μοντέλο, το F-150 Lightning της Ford.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από κακές συμφωνίες που σύναψε η Rivian με προμηθευτές ανταλλακτικών πριν από αρκετά χρόνια, στο ξεκίνημά της, με αποτέλεσμα να χρεώνεται υπερβολικά για κάποια εξαρτήματα.

Rivian

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, ζήτησε από τους μηχανικούς του να μειώσουν το κόστος κατά 40.000 δολάρια ανά όχημα. Για να γίνει αυτό, θα εξετάσουν ενδελεχώς τόσο τα έξοδα των ανταλλακτικών, όσο και το κόστος παραγωγής για το ηλεκτρικό pick-up R1T και το SUV R1S. 

Υπάρχει άραγε η επιλογή να αυξήσει τις τιμές της; Η αμερικανική εταιρεία ήδη ανέβασε τις τιμές αγοράς έως και 20% πέρσι. Τη στιγμή που η Tesla έχει υποκινήσει έναν πραγματικό πόλεμο τιμών με συνεχείς μειώσεις κι ετοιμάζεται να λανσάρει τον δικό της αντίπαλο του R1T, το Cybertruck, μια περαιτέρω αύξηση των τιμών θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube