Carlos Tavares: Μην μειώνετε τις τιμές, θα γίνει «λουτρό αίματος»

Carlos Tavares: Μην μειώνετε τις τιμές, θα γίνει «λουτρό αίματος»

Ο Carlos Tavares της Stellantis προειδοποιεί τους κατασκευαστές ότι σε έναν αγώνα τιμών, δεν υπάρχουν νικητές.

Carlos Tavares

Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε έναν «αγώνα προς τον πάτο» με επιθετικές μειώσεις τιμών που μπορεί να βλάψουν την κερδοφορία ορισμένων από τους αντιπάλους της.

Μιλώντας πρόσφατα στο Μιλάνο σε μια παρουσίαση για τη νέα πλατφόρμα του ομίλου για μεγάλα BEV, ο Carlos Tavares δήλωσε ότι η Stellantis είναι μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κλάδο.

«Συνάδελφοι, μην μειώσετε τις τιμές. Μια χαρά δεν είμαστε με τα αυτοκίνητα υπερτιμολογημένα;», φαίνεται να λέει στους υπόλοιπους CEO ο Mr. Stellantis

Πιστεύει ότι εάν ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες μειώσουν υπερβολικά τις τιμές τους, θα μπορούσαν να μειώσουν την κερδοφορία τους και να γίνουν στόχοι εξαγοράς.

Carlos Tavares

«Αν μειώσετε τις τιμές αγνοώντας την πραγματικότητα του κόστους σας, θα έχετε ένα λουτρό αίματος. Προσπαθώ να αποφύγω έναν αγώνα προς τα κάτω», είπε. «Γνωρίζω μια εταιρεία που μείωσε αφύσικα τις τιμές κι η κερδοφορία της έχει καταρρεύσει βάναυσα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tavares: Το κόστος των EV είναι «ένας γορίλας κλεισμένος στο δωμάτιο»

Προφανώς φωτογραφίζει την Tesla. Η αμερικανική EV εταιρεία ξεκίνησε έναν πόλεμο τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον περασμένο χρόνο σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις της. Σε συνδυασμό με το πόσο αξιόλογα μοντέλα παράγει, αυτό έφερε το Model Y στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη για το 2023.

Carlos Tavares

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Carlos Tavares πρόσθεσε ότι η Stellantis δεν θα πληγεί τόσο έντονα από τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία εξαιτίας των αναταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tavares: Περιθώριο 10 χρόνων σε κάθε brand της Stellantis για να αποδείξει ότι έχει λόγο ύπαρξης

«Το ταξίδι θα είναι μεγαλύτερο, αυτό είναι αλήθεια αφού πρέπει να περιηγηθούμε γύρω από την Αφρική», σημείωσε. «Μπορεί να έχει αντίκτυπο στο κόστος, επομένως μπορεί να υπάρξουν κάποιες συζητήσεις σχετικά με το πώς πρέπει να το μετριάσουμε».

Carlos Tavares

«Αλλά σε αυτό το στάδιο, δεν βλέπω κανένα άλλο αντίκτυπο πέρα ​​από αυτό. Φυσικά, ορισμένοι από τους ανταγωνιστές μας μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο. Όχι εμείς, μέχρι στιγμής είμαστε εντάξει».

Ενώ ορισμένες εταιρείες δήλωσαν ότι οι καθυστερήσεις στη ναυτιλία τις οδήγησαν σε προσωρινή παύση της παραγωγής, το αφεντικό της Stellantis σχολίασε στο Reuters ότι θα βασιστεί περισσότερο στις αεροπορικές μεταφορές για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του εφοδιασμού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube