Οι Κινέζοι έχουν θορυβήσει ακόμα και τον Elon Musk

Οι Κινέζοι έχουν θορυβήσει ακόμα και τον Elon Musk

H κατακόρυφη άνοδος των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών πονοκεφαλιάζει ολοένα και περισσότερο τους δυτικούς και όχι μόνο κατασκευαστές. Ο Elon Musk, εκφράζει πλέον ανοιχτά τις ανησυχίες του για την γεωμετρική αυτή άνοδο.

Elon Musk

Ο Elon Musk λίγο μετά την εκδήλωση της ανακοίνωσης των κερδών της Tesla για το 2023, συνομίλησε με αναλυτές της αγοράς, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την ραγδαία ανάπτυξη των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, ιδίως στον στίβο της ηλεκτροκίνησης.

Μάλιστα χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της BYD, η οποία προσπέρασε την Tesla στις πωλήσεις EV σε όλον το κόσμο. Ο CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μάσησε τα λόγια του, αναγνωρίζοντας πως αν δεν υπήρχαν οι εμπορικοί φραγμοί, οι Κινέζοι θα ήταν ήδη τα αφεντικά στον χώρο της αυτοκίνησης, κυρίως λόγο της δυναμικής παρουσίασης εκτός Κίνας.

Ο Elon Musk παρακολουθεί ανήσυχος την άνοδο της Κίνας στον χώρο της αυτοκίνησης, εκτιμώντας πως χωρίς τα εμπορικά μέτρα που έχουν ληφθεί, η Κίνα  θα είχε ήδη κυριαρχήσει

Elon Musk

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Κίνα τρομάζει αυτοκινητικά την Ευρώπη

Οι ανησυχίες του Musk έχουν ενταθεί λόγω των προκλήσεων που αντιμετώπισε (και αντιμετωπίζει) η Tesla εν μέσω ενός πολέμου τιμών που ξεκίνησε πέρυσι για να προσελκύσει καταναλωτές που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού.

H μείωση όμως των τιμών δεν φαίνεται να έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, μιας και οι σινικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με σημαιοφόρο την BYD αυξάνουν ακόμα περισσότερο την δυναμική τους, χάρη στην ολοκληρωμένη γκάμα τους και τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές τους.

BYD

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιες είναι οι πιο πετυχημένες κινέζικες μάρκες… εκτός Κίνας;

O Elon Musk, φαίνεται να προειδοποίησε πως η Tesla φτάνει στο «φυσικό όριο της μείωσης του κόστους» με την υπάρχουσα γκάμα της, ανακοινώνοντας τα σχέδια για την παρουσίαση ενός πιο προσιτού μοντέλου, με την κωδική ονομασία Redwood, στα μέσα του 2025, με τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 25.000 δολάρια

Το σίγουρο είναι πως ο εμπορικός «πόλεμος» ανάμεσα σε Δύση και Κίνα για την κυριαρχία στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή βρίσκεται ακόμα στην αρχή του.

 


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube