To Tesla Model 2 «Redwood» καταφτάνει στα μέσα του 2025

To Tesla Model 2 «Redwood» καταφτάνει στα μέσα του 2025

Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό των $25.000 απέχει μόλις ενάμιση χρόνο από την επίσημη παρουσίασή του.

Tesla Model 2

Το νέο Tesla Model 2 απασχολεί εδώ και χρόνια την επικαιρότητα. Οι τεχνικές προδιαγραφές που έχει ανακοινώσει ο Elon Musk για το νέο του δημιούργημα κάνουν πολλούς να το περιμένουν με αγωνία.

Αν επαληθευτούν στην πράξη όσα υπόσχεται ο οραματιστής CEO, το Tesla Model 2 θα συνδυάζει 300 PS, 400 km αυτονομίας και τιμή προ επιδότησης στις ΗΠΑ στα $25.000.

Αν το Tesla Model 2 «Redwood» προσφέρει τέτοια ισχύ και τέτοια αυτονομία σε τόσο χαμηλή τιμή, θα σπάσει τα ταμεία

Τώρα, ένα δημοσίευμα του Reuters επαναφέρει στην επικαιρότητα το πολυαναμενόμενο EV κι αναφέρει ότι έχει κωδική ονομασία «Redwood». Ακριβώς όπως το ανανεωμένο Model 3 αναφέρεται ενδοεταιρικά ως Highland και το νέο Model Y αποκαλείται Juniper.

Tesla Model 2

Σε αντίθεση με παλιότερες σχεδιαστικές απεικονίσεις, όπου το νέο EV παρουσιαζόταν χαμηλό και φαρδύ, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ένα συμπαγές crossover.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla επεκτείνει το εργοστάσιο στην Κίνα για το Model 2

Φανταστείτε κάτι μεταξύ Renault Captur και Hyundai Kona και δεν θα πέσετε πολύ έξω αναφορικά με τις διαστάσεις και το συνολικό αποτύπωμά του στο οδόστρωμα.

Tesla Model 2

Μάλιστα, η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιώθηκε σε επικοινωνία μας με τον άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από όλους στην Ελλάδα τα τεκταινόμενα στην Tesla.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Από ποια μοντέλα θα «κλέψει» πωλήσεις το Tesla Model 2;

Φυσικά, δεν περίμενουμε να είναι αντίστοιχα αεροδυναμικό -άρα κι αποδοτικό στην κατανάλωση ενέργειας στον αυτοκινητόδρομο- με το Model 3. 

Tesla Model 2

Άλλωστε, το Tesla Model 2 θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της αμερικανικής εταιρείας. Στις προηγμένες δυτικές κοινωνίες, θα ενέχει τον ρόλο του δεύτερου, αστικού οχήματος μιας οικογένειας.

Για αυτό, η αεροδυναμική απόδοση έχει λιγότερη σημασία σε σχέση με την ορατότητα και την ευκολία στο μπες-βγες. 

Tesla Model 2

Το αστικό EV θα κατασκευάζεται αρχικά στο Τέξας, πριν επεκταθεί η παραγωγή σε άλλες εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Πέρσι, η παραγωγή της Tesla αυξήθηκε κατά 35% στα 1,85 εκατομμύρια, διατηρώντας την πρωτοκαθεδρία παγκοσμίως στις EV πωλήσεις.

Tον Μάιο του 2023, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk ανακοίνωσε ότι εργαζόταν σε δύο νέα προϊόντα που θα μπορούσαν μαζί να αθροίσουν 5.000.000 πωλήσεις ετησίως.

Tesla Model 2

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου μοντέλου έγινε ακριβώς πριν 11 μήνες, κάτω από το αμάξωμα ενός Mazda CX-30

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube