Η Ford ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο των €23.000

Η Ford ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο των €23.000

Η Ford αποφάσισε να ενεργοποιήσει το πρότζεκτ ενός μικρού ηλεκτρικού μοντέλου, έναντι ενός μεγάλου SUV επτά θέσεων.

Ford Logo

Στόχος της Ford είναι το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κάνει ντεμπούτο το 2026 και να τοποθετηθεί με αξιώσεις απέναντι στον συνεχώς αυξανόμενο κινεζικό ανταγωνισμό, ιδίως την BYD.

H είδηση για την απόφαση της Ford να στραφεί σε ένα μικρό, προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο έγινε γνωστή από το Bloomberg. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το Μπλε Οβάλ στοχεύει να φέρει το μοντέλο στην αγορά με τιμή κοντά στις €23.000. Αυτό θα συμβεί προς τα τέλη του 2026, με την εταιρεία να έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για το αυτοκίνητο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Ήδη μάλιστα η αμερικανική εταιρεία έχει αναθέσει την εξέλιξη του πρότζεκτ σε μία ομάδα περίπου 100 ατόμων, με έδρα το Irvine της Καλιφόρνια. Χρέη επικεφαλής έχει αναλάβει ο Alan Clarke, ο άνθρωπος πίσω από την μεγάλη επιτυχία του Tesla Model Y.

Η Ford στοχεύει να διατηρήσει την τιμή του μικρού ηλεκτρικού της που θα κάνει πρεμιέρα το 2026, κοντά στις €23.000

Ford EV

Κύριος στόχος της ομάδας αποτελεί η κατασκευή μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιεί μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP). Αυτή η αρχιτεκτονική θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει όχι μόνο μικρά αυτοκίνητα ή crossover, αλλά και μικρά pick-up.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες γύρω από την αυτονομία, τις μπαταρίες αλλά και την ισχύ του μικρού EV της Ford. Βάσει των πληροφοριών όμως, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει θέσει ως στόχο να έχει κέρδος από τη νέα αυτή σπουδή της, από τον πρώτο κιόλας χρόνο κυκλοφορίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube