Η Lancia επιστρέφει στη Γαλλία [video]

Η Lancia επιστρέφει στη Γαλλία [video]

Μπορεί η Lancia εδώ και κάμποσα χρόνια να είναι μισοπεθαμένη στην ευρωπαϊκή αγορά. Πλέον όμως, η «αναγέννησή» της είναι ένα βήμα πιο κοντά, με τη βοήθεια της Γαλλίας.

Lancia is back in France

Η Lancia δεν είναι μια τυχαία αυτοκινητοβιομηχανία. Αποτέλεσε για πολλά χρόνια μια από τις εμβληματικές και πρωτοπόρες κατασκευάστριες εταιρείες.

Ένα από τα πολλά καμάρια των Ιταλών, μια μάρκα ταυτισμένη με τη μεσαία τάξη και τους αγώνες Ράλι. Μπορεί στα χαρτιά να υπάρχει ακόμα, επί του πρακτέου, όμως η Lancia υπάρχει μόνο στην ιταλική αγορά, μέσα από την Ypsilon. Για το ιταλικό «τις πταίει», έχουμε γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο σας προτρέπουμε να διαβάσετε. Στο σήμερα όμως, τα πράγματα αλλάζουν, με την εκ Τορίνου ορμώμενης φίρμα να επαναλανσάρεται στη Γαλλία.

H Γαλλία κι άλλες πέντε αγορές της Ευρώπης είναι έτοιμες να υποδεχτούν τη Lancia

Lancia

Η ομολογουμένως χαρμόσυνη είδηση ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα στο πλαίσιο της παρουσίασης της Lancia Pu+Ra HPE στην ιταλική Πρεσβεία στο Παρίσι. «Η Lancia, με σχεδόν 117 χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1906), είναι συνώνυμη με την ιταλική κομψότητα, μια μάρκα που έχει εμπνεύσει πολλούς λάτρεις του αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Σήμερα λοιπόν, επαναλανσάρει τον εαυτό της επενδύοντας σε ένα εξαιρετικά καινοτόμο και προσανατολισμένο στη βιωσιμότητα μοντέλο», δήλωσε ο πρέσβης D'Alessandro.

Πρόσθεσε επίσης πως «η ιταλογαλλική συνεργασία θέτει σε περίοπτη θέση αυτοκινητοβιομηχανικά ζητήματα. Οι δύο χώρες έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τiς εταιρείες στη μετάβασή τους προς την εξηλεκτρισμένη εποχή». Τη σκυτάλη των δηλώσεων πήρε στη συνέχεια, ο επίσης περιχαρής διευθύνων σύμβουλος της Lancia, Luca Napolitano.

Lancia

«Η Lancia επιστρέφει τώρα στη Γαλλία, μια χώρα που σημαίνει πολλά για τη μάρκα, λόγω της αγάπης για το ιταλικό στιλ και σχεδιασμό, αλλά και της σημασίας κατηγορίας Β στην αγορά. Η φιλοδοξία μας είναι διττή. Αφενός θέλουμε να κάνουμε τη Lancia μια επιθυμητή και αξιόπιστη μάρκα και αφετέρου να κάνουμε τη Γαλλία μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές της Lancia».

Θυμίζουμε πως η Γαλλία, (μαζί φυσικά με την πατρογονική Ιταλία) είναι μια από τις έξι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα επανέλθει η Lancia με την Ypsilon εντός του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lancia Gamma έρχεται το 2026

Lancia

Η δημοτικότητα της ιταλικής εταιρείας στην κραταιά αυτή ευρωπαϊκή χώρα οφείλεται σε ένα βαθμό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC). Ακόμα και σήμερα, η Lancia παραμένει μία από τις πιο επιτυχημένες μάρκες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Έξι συνεχόμενοι τίτλοι και έντεκα συνολικά δεν είναι μικρό επίτευγμα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι Stratos, 037 και Delta κυριάρχησαν στα ράλι για περισσότερα από 20 χρόνια. Πολλοί Γάλλοι οδηγοί όπως ο Bernard Darniche –με το παρατσούκλι «Monsieur Stratos»-, ο Didier Auriol και ο Bruno Saby, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στα αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα των Ιταλών.

Lancia

Από τις δηλώσεις δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο Joël Verany, διευθυντής του Ομίλου Stellantis Premium στη Γαλλία: «Η επιστροφή της Lancia στη Γαλλία σηματοδοτεί μία σημαντική μέρα για ολόκληρο τον όμιλο. Δεσμευόμαστε να κάνουμε τη Lancia τη μάρκα που ενσαρκώνει την ιταλική κομψότητα που σαγηνεύει».

Lancia

Η άφιξη της ιταλικής εταιρείας στη Γαλλία αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου Stellantis, με το σλόγκαν «Dare Forward 2030». Και να σκεφτείτε ότι στον αντίστοιχο στατηγικό σχεδιασμό της περιόδου 2018-2022, το όνομα Lancia δεν υπήρχε πουθενά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 25 Lancia, αμνοί και ερίφια [videos]

Μέχρι το πρώτο 6μηνο του 2024, η μάρκα θα έχει 70 νέους αντιπροσώπους σε 70 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τα πρώτα 40 μνημόνια συνεργασίας να έχουν ήδη υπογραφεί.

Lancia

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lancia Appia 1953-1963: Πρώιμη premium κόμπακτ

Στο πλαίσιο του δεκαετούς στρατηγικού της σχεδίου, η Lancia προβλέπει την κυκλοφορία τριών νέων μοντέλων, ένα κάθε δύο χρόνια, ξεκινώντας το 2024 με την παρουσίαση του Νέου Ypsilon. Από το 2026, η Lancia θα λανσάρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και, από το 2028, θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το στρατηγικό σχέδιο θα δώσει μεγάλη προσοχή στη βιωσιμότητα, όπως αποδεικνύεται από τη χρήση καινοτόμων υλικών: το 50% των επιφανειών που άπτονται της αφής θα είναι οικολογικά βιώσιμες.

Lancia

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για μια αυτοκινητοβιομηχανία να μας δείξει το όραμά της; Μα φυσικά ένα αυτοκίνητο. Το ρόλο αυτό ανέλαβε η Lancia Pu+Ra HPE ένα 100% ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο που ενσαρκώνει τις βλέψεις της μάρκας όσον αφορά τη σχεδίαση, την εσωτερική ατμόσφαιρα, τη βιωσιμότητα, τον ηλεκτρισμό και την τεχνολογία.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο κομψό, με αντισυμβατικό αμάξωμα, με κύριο γνώμονά του τη μέγιστη απόδοση στην απόδοση, την αυτονομία και το χρόνο φόρτισης.

Lancia

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής Lancia, με χαμηλή οροφή και τέσσερις πόρτες, εμπνευσμένο από τον κόσμο της ιταλικής…εσωτερικής διακόσμησης.

Για να συμβεί αυτό, η Lancia συνεργάστηκε με την Cassina, μια εταιρεία ηγέτη στον κλάδο των πολυτελών επίπλων.

Lancia

Το όνομα Pu+Ra προέρχεται από το πρωτότυπο γλυπτό «Pu+Ra Zero» που παρουσίασε η εταιρεία πέρυσι ως προεπισκόπηση των μελλοντικών σχεδιαστικών προθέσεων της.

Το προσδιοριστικό HPE βασίζεται στο όνομα του νέου concept car των Ιταλών που παραπέμπει πλέον στο «High -Performance Electric» και όχι στο «High-Performance Estate» που είδαμε για πρώτη φορά με τη Beta HPE ως μέλος της γκάμας της εμβληματικής Beta που επαναπροσδιόρισε την εικόνα της Lancia στη δεκαετία του 1970.

Lancia

Το 4θέσιο κουπέ έχει δεχτεί επιρροές από ένα μοντέλο-ναυαρχίδα της μάρκας, τη Lancia Stratos. Το πίσω μέρος της αποτελεί μια προσαρμοσμένη στο σήμερα επανερμηνεία του αντίστοιχου της εμβληματικής Stratos.

Στο εμπρός μέρος δεσπόζει μία φωτιζόμενη μπάρα LED, η οποία μας θυμίζει το μοτίβο που συναντούσαμε στις Delta και Aurelia.

Lancia

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Heritage HUB: Γνωρίστε την ιστορία της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας 

To 70% των απτικών επιφανειών της προέρχεται από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, που αποτελούν την επιτομή του ιταλικού πνεύματος, της επανασχεδιασμένης παράδοσης και της «οικιακής αίσθησης». Η Lancia Pu+Ra HPE είναι το πρώτο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με το S.A.L.A. infotainment, το οποίο συγκεντρώνει τις λειτουργίες ήχου, κλιματισμού και φωτισμού, επιτρέποντας την προσαρμογή του περιβάλλοντος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού ή με φωνητικές εντολές.

Είναι πράγματι ευχάριστο να βλέπουμε την Renaissance (αναγέννηση), ιστορικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες με τον τρόπο τους βοήθησαν στην εξάπλωση και την άνθηση της ιδέας ότι το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα μεταφορικό μέσο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube