Lancia Pu+RA HPE: Η νέα εποχή της Lancia είναι εδώ!

Lancia Pu+RA HPE: Η νέα εποχή της Lancia είναι εδώ!

Η Lancia παρουσίασε το πολυαναμενόμενο πρωτότυπο που θα αποτελέσει τον οδηγό για όλα τα μελλοντικά της μοντέλα και την πορεία της προς την αναγέννηση.

Και το όνομα αυτής, Lancia Pu+RA HPE. Είναι το πρωτότυπο μοντέλο που σηματοδοτεί τη νέα εποχή της Lancia, ή αν θέλετε την ανάσταση (μέρες που είναι) της ιταλικής πάλαι ποτέ κραταιάς φίρμας.

Με το πρωτότυπο Pu+RA HPE η Lancia αποκαλύπτει τα σχέδιά της και μας δίνει μια πρώτη γεύση από την εικόνα που θα έχουν τα μελλοντικά της μοντέλα, αρχής γενομένης από τη νέα Ypsilon που θα αποκαλυφθεί το 2024.

Τι συμβολίζει όμως το πρωτότυπο. Αναλύοντας το όνομά του, βλέπουμε πως αυτό προέρχεται από τις λέξεις «Pure» («καθαρό») και «Radical» («ριζοσπαστικό»), ενώ το HPE είναι τα αρχικά των λέξεων «High Performance Electric» («ηλεκτρικό υψηλών επιδόσεων»). Είναι μια παραλλαγή των αρχικών HPE που η Lacia είχε χρησιμοποιήσει τη δεκαετία του 1970 για την Beta, μόνο που τότε σήμαιναν «High Performance Estate».

Σχεδιαστικά το πίσω μέρος της Lancia Pu+RA HPE παραπέμπει στη θρυλική Stratos, στο πλάι συναντάμε στοιχεία από την Aurelia και την Flaminia, ενώ το πράσινο χρώμα θυμίζει την Lancia Flaminia Azzuro Vincennes.

 Lancia Pu+RA HPE

Το νέο πρωτότυπο της Lancia είναι αμιγώς ηλεκτρικό και, παρότι η εταιρεία δεν ανακοινώνει πολλά από τα στοιχεία του, υπόσχεται ότι θα προσφέρει 700 km αυτονομίας. Η μέση κατανάλωση ρεύματος θα είναι πολύ χαμηλή, μόλις 10 kWh/100km, με τη Lancia να μιλά για χρόνο φόρτισης -ρεκόρ: Λίγο πάνω από 10 λεπτά! Το πώς όμως δεν μας το λέει ακόμα. 

 Lancia Pu+RA HPE

Τέλος οι εικόνες από το εσωτερικό, ενσωματώνουν περίτεχνα γεωμετρικά σχήματα, καθίσματα-πολυθρόνες και πολλά καινοτόμα υλικά (μαλλί, σκόνη μαρμάρου), τα περισσότερα από τα οποία είναι ανακυκλωμένα. 

 Lancia Pu+RA HPE

Κλείνοντας να πούμε πως η Lancia Pu+RA HPE ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά, όπως για παράδειγμα το σύστημα S.A.L.A. (Sound Air Light Augmentation), που μέσω ενός διακόπτη αφής ή και με φωνητική εντολή, διαμορφώνει τον φωτισμό, τον ήχο και τον κλιματισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. 

Περιμένοντας να δούμε και τα πιο... γήινα μοντέλα της Lancia, ας χαζέψουμε τις φωτογραφίες της Pu+RA HPE. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube