13 νέα μοντέλα για όσους επιμένουν στα χάτσμπακ και σεντάν οικογενειακά!

13 νέα μοντέλα για όσους επιμένουν στα χάτσμπακ και σεντάν οικογενειακά!

Η κατηγορία των παραδοσιακών χάτσμπακ και σεντάν οικογενειακών αυτοκινήτων θα εμπλουτιστεί το 2022 με 13 νέες προσθήκες κάθε μεγέθους.

Opel Astra

Υπάρχει ακόμα μια σημαντική μερίδα αγοραστών που εξακολουθεί να προτιμά τα «παραδοσιακά» οικογενειακά μοντέλα που έρχονται σε χάτσμπακ ή σεντάν αμάξωμα, αγνοώντας τις προτάσεις της αγοράς με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις εκτός δρόμου στιλιστικές επιρροές. 

Η ευρύτερη κατηγορία των οικογενειακών και πολυτελών αυτοκινήτων θα εμπλουτιστεί με 13 νέες προσθήκες μέσα στο 2022, με τα νέα Opel Astra, Peugeot 308 και Ford Focus να ξεχωρίζουν και τις ναυαρχίδες Audi A8 και BMW 7 Series να επικεντρώνονται σε όσους αναζητούν το μέγιστο σε πολυτέλεια.


Audi A3 Citycarver: 3o τρίμηνο

Audi A3 Citycarver

Η νέα έκδοση του χάτσμπακ από το Ingolstadt θα έχει ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος και εκτός δρόμου στιλιστικές επιρροές που θα του δίνουν έναν crossover χαρακτήρα. Κάτω από το καπό θα βρίσκονται τα γνωστά σύνολα που κινούν και το συμβατικό A3 Sportback.


Audi A8: Αρχές του έτους

Audi A8

Η τέταρτη γενιά του Α8 μπαίνει στη δεύτερη φάση της ζωής της με μικρές αναβαθμίσεις κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας και της εξωτερικής αισθητικής του αυτοκινήτου. Η κορυφαία ποιότητα παραμένει δεδομένη.


BMW 2 Series Active Tourer: 1ο τρίμηνο

BMW 2 Series Active Tourer

Η 2 Series Active Tourer έρχεται με ολοκαίνουργιο εσωτερικό και ανανεωμένο εξωτερικό σχεδιασμό. Το πολυμορφικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ αλλά και ασφαλώς σε εκδοχή plug-in hybrid που θα αποδίδει έως και 326 PS.


BMW 3 Series: 3o τρίμηνο

BMW 3 Series

Πλησιάζει η ώρα για το φρεσκάρισμα της γερμανικής μπερλίνας. Στον τομέα του infotainment θα προστεθεί μια νέα οθόνη 15” με αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα, ενώ στον τομέα των κινητήρων αναμένεται να διατηρήσει τα σύνολα που γνωρίζουμε ήδη.


BMW 7 Series: Τέλος του έτους

BMW 7 Series

Η νέα γενιά της ναυαρχίδας της BMW θα έχει ολοκαίνουργια σχεδίαση και προφανώς θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε κάθε τομέα. Θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, χωρίς φυσικά να αφήνει έξω από την εξίσωση την επαναφορτιζόμενη υβριδική επιλογή.


DS 9: 1ο τρίμηνο

DS 9

Το τρίτο μοντέλο της DS Automobiles είναι μια μεγάλη μπερλίνα με μήκος 4,93 m και φουλ έμφαση στην πολυτέλεια. Το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας θα απαρτίζεται από επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες, με την ισχύ τους να φτάνει μέχρι και τα 360 PS.


Ford Focus: Αρχές του έτους

Ford Focus

Το ανανεωμένο Focus έρχεται σύντομα και στη χώρα μας με τον επανασχεδιασμό του να αφορά όλες τις εκδόσεις, περιλαμβανομένης της ST αλλά και της crossover Active. Στις σημαντικότερες αλλαγές συγκαταλέγονται το νέο σε σχεδίαση εμπρός και πίσω μέρος και η νέα οθόνη αφής για το infotainment με διαγώνιο 13,4” που δεσπόζει στο κέντρο του αναβαθμισμένου ταμπλό.


Honda Civic: Τέλος του έτους

Honda Civic

Πλησιάζει η στιγμή για την ενδέκατη γενιά του ιαπωνικού μικρομεσαίου. Θα έχει ολοκαίνουργια σχεδίαση, ενώ θα διατίθεται στην αγορά της Ευρώπης αποκλειστικά με το τεχνολογικά προηγμένο υβριδικό σύστημα της εταιρείας, e:HEV.


Mercedes-Benz A-Class: Καλοκαίρι

Mercedes-Benz A-Class

Η τέταρτη γενιά της μικρότερης Mercedes-Benz πλησιάζει τα τέσσερα χρόνια ζωής. Γι’ αυτό και όπως συνηθίζεται θα αναβαθμιστεί εμφανισιακά αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας, κυρίως ψηφιακής.


Opel Astra: Άνοιξη

Opel Astra

Η έκτη γενιά του Astra ακολουθεί τη νέα λογική της φίρμας σε σχεδιαστικό και τεχνολογικό επίπεδο. Στο πρώτο με το Opel Vizor και στο δεύτερο με τη φιλοσοφία Pure Panel και δύο οθόνες 10” εμπρός από τον οδηγό. Για την κίνηση του θα φροντίζουν κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και εκδόσεις plug-in hybrid με την κορυφαία να αποδίδει 225 PS.


Peugeot 308: Ιανουάριος

Peugeot 308

Η νέα γενιά του γαλλικού μικρομεσαίου βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 και λανσάρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Peugeot. Στο ταμπλό πρωταγωνιστεί το ανανεωμένο ψηφιακό καντράν μεγέθους 10” και η κεντρική οθόνη αφής 10” για το infotainment. Κάτω από το καπό ξεχωρίζει η έκδοση plug-in hybrid των 225 PS. Υπάρχουν έντονες φήμες και για ένα νέο crossover βασισμένο στο 308, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό e-308 αναμένεται στα τέλη του 2023.


Peugeot 508: Τέλος του έτους

Peugeot 508

Τέσσερα χρόνια ύστερα από το ντεμπούτο του, ήρθε η ώρα για την ανανέωση. Εξωτερικά το 508 θα δεχθεί αρκετές στιλιστικές επεμβάσεις υιοθετώντας τη νέα χαρακτηριστική γρίλια της εταιρίας που θα λανσάρει το 308. Η ανανέωση θα αγγίξει και το εσωτερικό με ακόμα περισσότερη πολυτέλεια και αναβαθμισμένο σύστημα infotainment.


Toyota Prius: Τέλος του έτους

Toyota Prius

Προς τη λήξη του 2022 η Toyota θα παρουσιάσει την πέμπτη γενιά του Prius. Η σχεδιαστική ταυτότητα του μοντέλου θα παραμείνει μοναδική με το υβριδικό του σύστημα να είναι ακόμη πιο βελτιωμένο, πιθανότατα με τη νέα τεχνολογία μπαταριών που εξέλιξε πρόσφατα ο Ιάπωνας κατασκευαστής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube