Νέα BMW 2 Series Active Tourer: Με πιο επιβλητικό σχεδιασμό και εκδόσεις plug-in hybrid

Νέα BMW 2 Series Active Tourer: Με πιο επιβλητικό σχεδιασμό και εκδόσεις plug-in hybrid

Η BMW αποκάλυψε τη νέα 2 Series Active Tourer με ολοκαίνουργιο εσωτερικό και ανανεωμένο εξωτερικό σχεδιασμό. Το πολυτελές MPV θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, ντίζελ και υβριδικό.

Μπορεί τα crossover και τα SUV να κυριαρχούν στην Ευρώπη, αλλά ο Βαυαρός κατασκευαστής πιστεύει πως υπάρχει ακόμη χώρος στην αγορά για ένα πολυτελές MPV, παρουσιάζοντας έτσι τη νέα 2 Series Active Tourer με πολλές σχεδιαστικές αλλαγές.

Το νέο μοντέλο εξακολουθεί να βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL II που χρησιμοποιείται από την BMW 2 Series Gran Coupé, BMW X1 και το MINI Countryman.

Το πολυτελές ΜPV της εταιρίας φέρει την παραδοσιακή «kidney grille» σε ακόμη μεγαλύτερη μορφή φιλοξενώντας έτσι και τον αισθητήρα ραντάρ για τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Tα χερούλια έχουν ανασχεδιαστεί και οι καθρέφτες έχουν χαμηλώσει για να βελτιωθεί η αεροδυναμική. Στο πίσω μέρος, η απόληξη της εξάτμισης έχει ενσωματωθεί κάτω από τον προφυλακτήρα για ένα πιο καθαρό ντιζάιν, ενώ τα πίσω φώτα έχουν λεπτύνει.

2 Series Active Tourer

Συγκριτικά με την προκάτοχό της, η δεύτερη γενιά της 2 Series Active Tourer είναι 3,2 πόντους μακρύτερη και 2,4 πιο φαρδιά, ενώ το μεταξόνιο παραμένει το ίδιο. Το εμπρός και πίσω μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 2,5 και 2,6 cm αντίστοιχα. Oι νέες αναλογίες σε συνδυασμό με τις ενεργές πτέρυγες στο πάνω και κάτω μέρος της γρίλιας έχουν μειώσει τον συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,26 Cd.

Το εσωτερικό σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι εμπνευσμένο από την ηλεκτρική ναυαρχίδα της BMW, το SUV iX. To νέο μοντέλο διαθέτει δύο οθόνες μια 10,25'' για τον οδηγό και μια 10,7'' για το infotainment που χρησιμοποιούν την όγδοη γενιά του λειτουργικού συστήματος της BMW iDrive. Oι οθόνες χρησιμοποιούνται για την πληθώρα των λειτουργιών του οχήματος, αντικαθιστώντας πολλά από τα φυσικά κουμπιά προσφέροντας έτσι γρήγορη πρόσβαση στον χρήστη.

Το νέο σύστημα προσφέρει σύστημα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας, φωνητικές εντολές, ασύρματο mirroring για τις κινητές συσκευές και δυνατότητα over-the-air ενημερώσεων.

Περνώντας στο οδηγικό κομμάτι, το σασί έχει ανανεωθεί, περιλαμβανομένου ενός επανασχεδιασμένου set-up της εμπρός ανάρτησης που υπόσχεται γρηγορότερη απόκριση στο τιμόνι. Στο πίσω μέρος υπάρχει πλέον ανάρτηση τριών συνδέσμων που επιτρέπει περισσότερο χώρο στην καμπίνα.

Η νέα 2 Series Active Tourer θα λανσαριστεί με τον 3κύλινδρο 1,5 λίτρων με 170 PS και τοn δίλιτρο 4κύλινδρο σύνολο με 218 PS. Kαι οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Επιπροσθέτως, θα υπάρξει και η επιλογή δίλιτρου κινητήρα ντίζελ με 150 PS. Όλοι τα μοτέρ συνδυάζονται με 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Τέλος, το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρξουν και δύο επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις με 245 PS και 326 PS. Αμφότερες με 1.500άρη κινητήρα βενζίνης στον εμπρός άξονα και έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω για τετρακίνηση. Η μπαταρία στις εκδόσεις αυτές έχει αυξηθεί από τις 10 kWh, στις 16,3 kWh, και πλέον υπόσχονται ένα εύρος αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης της τάξεως των 80 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube