Toyota: To 2022 θα παρουσιάσει την 5η γενιά του Prius

Toyota: To 2022 θα παρουσιάσει την 5η γενιά του Prius

Το Toyota Prius, το μοντέλο που εισήγαγε την υβριδική τεχνολογία στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής θα αποκτήσει και 5η γενιά, η οποία θα παρουσιαστεί το 2022.

Toyota Prius

Το Toyota Prius λανσαρίστηκε το 1997 και ήταν το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής. 24 χρόνια μετά το μοντέλο βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του και εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα υβριδικά μοντέλα παγκοσμίως.

Παράλληλα, το Prius έδωσε έναυσμα στη Toyota να διαθέτει σήμερα την πιο ευρεία γκάμα υβριδικών μοντέλων, η οποία στη χώρα μας εκπροσωπείται από τα Υaris, C-HR και RAV4.

Ο κατασκευαστής έχει παραμείνει φειδωλός με τις πληροφορίες γύρω από το μέλλον του Prius, αλλά έχει δηλώσει πως η εξέλιξη των υβριδικών του μοντέλων είναι υψίστης σημασίας, συνεισφέροντας και αυτά στην στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας.

Toyota Prius 1997

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Toyota, Andrea Carlucci, όταν ρωτήθηκε από το βρετανικό Autocar για το μέλλον του Prius δήλωσε ότι «το Prius είναι ο πρωτοπόρος των υβριδικών και είναι ένα μοντέλο σταθμός για την Toyota. Πρέπει να διατηρήσει τον ρόλο αυτό και στο μέλλον καινοτομώντας στην υβριδική τεχνολογία».

Ο ίδιος τόνισε ότι καθώς η υποδομή γύρω από την ηλεκτροκίνηση βρίσκεται ακόμα σε φάση ανάπτυξης τα υβριδικά συστήματα έχουν μπροστά τους πολλά χρόνια ζωής.

Toyota Aqua

H τέταρτη γενιά του Prius βρίσκεται στις αγορές από το 2016. Εάν βασιστούμε στον κύκλο ζωής έξι ετών κάθε γενιάς του, η νέα γενιά του υβριδικού της Toyota θα πρέπει να παρουσιαστεί το 2022.

Προς το παρών, ο κατασκευαστής από την Ιαπωνία δεν έχει δώσει περαιτέρω πληροφορίες γύρω από το νέο Prius. Έχει επιβεβαιώσει όμως ότι εξελίσσει μια πλατφόρμα αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά με την ονομασία «E3», η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει υβριδικά, plug-in και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα. Η «Ε3» θα κάνει χρήση πολλών στοιχείων από τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες «GA-C» και «e-TNGA».

Tέλος, σημειώνουμε ότι η Toyota ανανέωσε πρόσφατα, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990, την τεχνολογία των μπαταριών στα υβριδικά της αυτοκίνητα, με την πρώτη εφαρμογή να γίνεται στο νέο Aqua που διατίθεται στην Ιαπωνία.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι νέες μπαταρίες θα φιλοξενηθούν και από την νέα γενιά του Prius στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο Prius θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το νέο έτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube