DS 9
node/38238

Επίσημο: Νέα DS 9, η νέα γαλλική μπερλίνα υψηλής κλάσης [video]

Το τρίτο μοντέλο της αυτόνομης πλέον DS Automobiles είναι μια μεγάλη μπερλίνα των 4,93 m που θα διατίθεται κατά κύριο λόγο με επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες και με την ισχύ να φτάνει μέχρι τα 360 άλογα!

Για να φτιάξει τη νέα γκάμα της, η DS Automobiles ακολούθησε τη λογική οδό, ήγουν τη λογική της αγοράς. Ως εκ τούτου έδωσε προτεραιότητα στα SUV! Το 2017, αποκάλυψε το μεγάλο DS 7 Crossback και το 2018 το μικρό DS 3 Crossback. Αλλά για να εδραιώσει το υψηλό ίματζ της, η DS Automobiles ήξερε ότι έπρεπε να τοποθετηθεί στην αγορά με τις μεγάλες μπερλίνες. Εξ ου και το τρίτο μοντέλο της γκάμας της που είναι αυτό που θα έλεγαν οι Γάλλοι, μια luxueuse routière.

Πριν να εγκαταλείψει το πόστο του, ο Yves Bonnefont, πρώην διευθυντής της φίρμας, εξήγησε ότι οι μπερλίνες εξακολουθούσαν να έχουν πολλούς οπαδούς σε ορισμένες αγορές, κυρίως την Κίνα, η οποία είναι σαφώς η προτεραιότητα της DS 9. Όμως, ο Yves Bonnefont επεσήμανε ότι «και στην Ευρώπη, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγαπούν την κομψότητα μιας πανέμορφης μπερλίνας».

DS 9

Η DS γνωρίζει, ωστόσο, ότι οι πωλήσεις της θα κινηθούν σε χαμηλό επίπεδο. Έτσι, περιόρισε αντίστοιχα και τις δαπάνες για το αυτοκίνητο. Τούτου λεχθέντος, η DS 9 μοιράζεται τη βάση της με το Peugeot 508L, την κινεζική έκδοση του νέου 508. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για μια απλή αλλαγή του λογότυπου.

Το αυτοκίνητο υιοθετεί όλα τα αισθητικά gimmicks της DS. Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη μάσκα με νικελένιο περίγραμμα που εκτείνεται προς τα φώτα και τους αεραγωγούς, ενώ ένα χοντρό νικελένιο ζωνάρι κόβει το καπό στα δύο, λεπτομέρεια που είχε «ανακοινωθεί» ήδη από τα πρωτότυπα.

DS 9

Στο επίπεδο του προφίλ παρατηρούμε την ύπαρξη κρυφών λαβών στις πόρτες. Η DS 9 υιοθετεί σιλουέτα τύπου fastback, με την αψίδα του κλωβού των επιβατών να σβήνει πίσω, βαθιά μέσα στον τρίτο όγκο, αισθητικά εξαφανίζοντάς τον.

DS 9

Τα φίνα φώτα παίρνουν το σχέδιο με την κλιμακωτή μορφή που έχουμε δει στο DS 7. Το νίκελ που περνά από το κάτω μέρος τους, φεύγει προς την κατεύθυνση των τροχών. Το αυτοκίνητο μάλιστα, τολμά να υιοθετήσει ένα χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο της πρώτης DS: Φώτα φλας στην κορυφή του πίσω κρύσταλλου.

DS 9

Στο εσωτερικό του, η DS 9 παίζει επίσης το χαρτί ελέγχου του κόστους, δανειζόμενη ένα μεγάλο μέρος του ταμπλό του DS7. Πριν αρχίσετε να βάλετε κατά ριπάς εναντίον της DS Automobiles, να σας θυμίσουμε ότι η πρακτική αυτή είναι όλο και συχνότερη, ακόμη και μεταξύ των γερμανικών premium μοντέλων.

Είμαστε λοιπόν σε ένα οικείο έδαφος όσον αφορά την εικόνα: Μεγάλη οθόνη 12 ιντσών στο κέντρο, η οποία απαλείφει σχεδόν όλα τα κουμπιά. Αυτά που παραμένουν βρίσκονται κάτω από και γύρω από τον μοχλό ταχυτήτων. Τα όργανα είναι προφανώς ψηφιακά. Το ταμπλό είναι πλήρως επενδυμένο με δέρμα Nappa, ενώ η Alcantara καλύπτει τον ουρανό και τα αλεξήλια. Και μεταξύ των κεντρικών αεραγωγών υπάρχει το ρολόι που υπογράφει η BRM.

DS 9

Βασισμένη πάνω στην πλατφόρμα EMP2 με το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα γνωστό μεταξόνιο των 2,9 m, η DS 9 υπόσχεται γενναιόδωρους χώρους, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία στην Κίνα.

DS 9

Τα πίσω καθίσματα είναι θερμαινόμενα, με σύστημα μασάζ και αεριζόμενα, ενώ το μεγάλο ανακλινόμενο κεντρικό υποβραχιόνιο ενσωματώνει υποδοχές USB.

DS 9

Η DS 9 είναι εξοπλισμένη με την DS Active Scan Suspension: Μια αυτόματα ρυθμιζόμενη ανάρτηση που λαμβάνει πληροφορίες από μια κάμερα που αναλύει και εντοπίζει τις ανισομέρειες της δρόμου. Στον κατάλογο του εξοπλισμού υπάρχει επίσης ημιαυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, η οποία λειτουργεί μέχρι τα 180 km/h, σύστημα νυχτερινής όρασης, πρόσβαση μέσω smartphone κ.λπ.

Από την τεχνική πλευρά, η γκάμα των συστημάτων κίνησης αποτελείται κυρίως από επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες. Κατ’ αρχάς, θα υπάρχει δικίνητη έκδοση με 225 άλογα. Με μπαταρία ιόντων λιθίου 11,9 kWh, αυτή η DS 9 θα μπορεί να ταξιδεύει μεταξύ 40 και 50 χιλιομέτρων αμιγώς ηλεκτρικά.

DS 9

Στη συνέχεια, θα υπάρχει μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση 250 ίππων, με μεγαλύτερη μπαταρία και τετρακίνηση, με ένα δεύτερο ηλεκτρικό μπλοκ στον πίσω άξονα, η οποία θα αποδίδει συνολικά 360 ίππους! Μια κλασική έκδοση βενζίνης με 225 άλογα είναι επίσης στο πρόγραμμα. Και… δεν υπάρχει ντίζελ στο μενού.

Η εμπορική καριέρα της DS 9 θα ξεκινήσει το δεύτερο 6μηνο του 2020, με το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Κίνα.

node/39962

Το υπεραυτοκίνητο της Toyota έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση [video]

Οι δοκιμές εξέλιξης του Toyota GR Super Sport συνεχίζονται.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Το υπεραυτοκίνητο της Toyota έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση [video]

Η Toyota, ο μεγάλος νικητής στις 24 Ώρες του Le Mans 2020, είχε ακόμη μια έκπληξη για τους θαυμαστές της καθώς το υπεραυτοκίνητο GR Super Sport που αναμένεται να βγει στην παραγωγή, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στα πλαίσια του δημοφιλούς αγώνα αντοχής.

Το Toyota GR Super Sport που είδαμε για πρώτη φορά το 2018 σε μορφή πρωτοτύπου και βασίζεται στην τεχνολογία του άκρως επιτυχημένου Toyota TS050 Hybrid, αναμένεται να βγει σε αγωνιστική έκδοση που θα συμμετέχει στη νέα κατηγορία Le Mans Hypercar (LMH) από το 2021, αλλά και σε έκδοση περιορισμένης παραγωγής 20 μονάδων για το δρόμο!

Το πρωτότυπο δοκιμών του υπεραυτοκινήτου που έκανε το γύρο του Le Mans οδήγησε ο Alex Wurz (πρώην πιλότος της Formula 1) με "αποστολή" να επιστρέψει το τρόπαιο στους διοργανωτές του αγώνα. Όπως δήλωσε ο ίδιος, από τη σύντομη εμπειρία οδήγησης του πρωτοτύπου μπόρεσε να καταλάβει πως το GR Super Sport έχει προοπτικές για απίστευτες επιδόσεις.

Toyota

Παρόλο του ότι το αμάξωμα ήταν καλυμμένο με το γνώριμο καμουφλάζ της Gazoo Racing, μπορούμε να διακρίνουμε τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, το αιχμηρό ρύγχος με δυο μεγάλες εισαγωγές αέρα, το ευμεγεθες σπλιτερ, τα αεροδυναμικά πτερύγια, τα φουσκωμένα φτερά, την ανοιχτή διέσια καμπίνα, την εισαγωγή αέρα οροφής, τις μεγάλες εσοχές στο προφίλ, το κάθετο πτερύγιο που ενώνεται με τη σταθερή αεροτομή και το διαχύτη.

Το υπεραυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης με τετρακίνηση. Η Toyota είχε ανακοινώσει πάνω από 1.000 PS συνδυαστικής ισχύος από βενζινοκινητήρα V6 και ηλεκτρικά μοτέρ, όμως οι κανονισμοί για τα αγωνιστικά LMH περιορίζουν τη μέγιστη ισχύ στους 680 PS και το ελάχιστο βάρος στα 1.100 kg.

Εκτός από την Toyota, στη νέα κατηγορία LMH μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει πως θα συμμετέχουν η Peugeot και η Scuderia Cameron Glickenhaus που ετοιμάζουν τις δικες τους προτάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το Peugeot Le Mans Hypercar σε συνεργασία με την Total

node/39958

Aero 3: Το νέο δημιούργημα της Carrozzeria Touring Superleggera

Το Aero 3 είναι μια σύγχρονη μετενσάρκωση των αγωνιστικών του '30 και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 15 μονάδων.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Aero 3: Το νέο δημιούργημα της Carrozzeria Touring Superleggera

H Carrozzeria Touring Superleggera παρουσίασε το τελευταίο της δημιούργημα - Aero 3 - ένα εξωτικό grand tourer περιορισμένης παραγωγής 15 μονάδων που βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Ferrari F12 Berlinetta. Η μιλανέζικη φίρμα που εξασκεί την τέχνη του coachbuilding, εκτός από την πλούσια ιστορία της είναι γνωστή και για τα εξωτικά μοντέλα της νέας της εποχής όπως η Disco Volante (2012) βασισμένη στην Alfa Romeo 8C Competizione, η Berlinetta Lusso (2015) βασισμένη στην Ferrari F12 Berlinetta και η Sciàdipersia (2018) βασισμένη στη Maserati Granturismo.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα του Aero 3 είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα και έχει σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά του '30. 

Aero 3

Η μάσκα χαρακτηρίζεται από τη σχεδόν τριγωνική γρίλια που πλαισιώνεται από σύνθετους αεραγωγούς με πορτοκαλί και μαύρες λεπτομέρειες που ενσωματώνουν και τα φώτα ημέρας LED. Οι αναλογίες του μοντέλου παραπέμπουν άμεσα σε grand tourer με μακρύ καπό και μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα. Οι περίτεχνες εσοχές στις πόρτες, τα φουσκωμένα φτερά, το κάθετο πτερύγιο που ξεπροβάλει από την ουρά,  η απουσία πίσω παρμπρίζ, τα λεπτά φώτα LED σε οριζόντια διάταξη και ο διαχύτης που φιλοξενεί δύο τεράστιες απολήξεις της εξάτμισης, κάνουν το Aero 3 να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα στους δρόμους.

Το αυτοκίνητο της παρουσίασης είναι βαμμένο σε απόχρωση Stratosphere Red (ίδια με την Disco Volante του 2013) και φέρει τον αριθμό 19 στο προφίλ ως αναφορά στην Alfa Romeo 8C 2900 B LM Coupé Berlinetta Aerodinamica - ένα αγωνιστικό μοντέλο σχεδιασμένο από την Touring που συμμετείχε και στις 24 Ώρες του Le Mans το 1938. Στην καμπίνα βρίσκουμε ένα συνδυασμό από αλουμίνιο, ανθρακονήματα, Alcantara και δερμάτινες επενδύσεις Foglizzo.

Aero 3

To Aero 3 βασίζεται στο αλουμινένιο σασί της Ferrari F12 Berlinetta και χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,3 λίτρων από το Maranello απόδοσης 740 PS. Παρόλα αυτά, το βάρος του μοντέλου είναι 150 kg χαμηλότερο από της F12 χάρη στο αμάξωμα από ανθρακονήματα. Η επιάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,1" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h.

Η Carrozzeria Touring Superleggera θα κατασκευάσει συνολικά 15 μονάδες του Aero 3, με τη διαδικασία μετατροπής να απαιτεί πάνω από 5.000 εργατοώρες για κάθε μοντέλο. Αυτό σημαίνει πως όποιος ενδιαφέρεται να γίνει κάτοχος ενός τόσο ιδιαίτερου μοντέλου θα πρέπει να θυσιάσει μια Ferrari F12 Berlinetta και να περιμένει 6 μήνες για να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωσή της σε Aero 3. H μιλανέζικη φίρμα δεν αποκάλυψε πόσο κοστίζει κάθε ένα από τα Aero 3 καθώς αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις του πελάτη.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Aero 3 θα γίνει στο Salon Privé του Blenheim Palace μέσα στην εβδομάδα.