Το Audi A3 γίνεται και crossover

Το Audi A3 γίνεται και crossover

Η υπερυψωμένη έκδοση του A3 βρίσκεται ήδη σε στάδιο εξέλιξης και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022.

Audi A3

Πολλοί κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια έχουν λανσάρει υπερυψωμένες εκδοχές των μοντέλων της κόμπακτ κατηγορίας, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν μοδάτα τα τυπικά τους χάτμπακ με τα αντίστοιχα SUV. Με άλλα λόγια, παραλλαγές crossover όπως gia παράδειγμα έκανε η Volkswagen με το Golf Alltrack και το Μπλε οβάλ με Ford Focus Active. Την πρακτική αυτή θα ακολουθήσει οσονούπω και το Ingolstadt με το Audi A3. 

Οι Γερμανοί λοιπόν που δεν σκοπεύουν να αφήσουν την γκάμα της φίρμας χωρίς εκπρόσωπο σε αυτή την υποκατηγορία, έρχονται να προσθέσουν μια υπερυψωμένη έκδοση στην οικογένεια του Audi A3. Έτσι η τέταρτη γενιά του γερμανικού χάτσμπακ θα διατίθεται πλέον και σε έκδοση crossover. To υπερυψωμένο Audi A3 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2022, γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στο Q3 και Α3.

Το νέο Audi A3 με τα crossover χαρακτηριστικά είτε θα ονομαστεί «Allroad», όπως οι μεγαλύτεροι αδερφοί του A4 Αvant και A6 Avant, είτε θα έχει την ονομασία «Citycarver» όπως το μικρότερο χάτσμπακ της Audi το A1.

Audi A3

Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής το όνομα «Allroad» έχει συνδυαστεί πάντα με το σύστημα τετρακίνησης quattro. 

Το πρωτότυπο το οποίο χρησιμοποιείται για τις δοκιμές εξέλιξης είναι το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Audi A3 Sportback το οποίο αποδίδει 245 PS και διαθέτει ονομαστική ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 63 km. 

Όπως και το Audi A3, η νέα έκδοση θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo του Ομίλου VW. Πολλά μοντέλα του ομίλου που βασίζονται στην πλατφόρμα αυτή διατίθενται και με σύστημα τετρακίνησης κάτι που μπορεί να ισχύσει και στην περίπτωση αυτή.

Για περαιτέρω πληροφορίες θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το ντεμπούτο του το οποίο φημολογείται να πραγματοποιηθεί στα μέσα στου 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube