Χρειάζονται και άλλες μάρκες όταν υπάρχει το VW Group;

Χρειάζονται και άλλες μάρκες όταν υπάρχει το VW Group;

Προφανώς χρειάζονται. Αλλά είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς ότι η γκάμα του Volkswagen Group είναι αρκετά πλήρης ώστε να γεμίσει ένα υποθετικό «γκαράζ των ονείρων».

Μας αρέσει να σκεφτόμαστε υποθετικά. Τα όνειρα δεν κοστίζουν. Κάτι τέτοιες στιγμές φτιάχνουμε το γκαράζ των ονείρων μας, και ενώ μιλάμε για όνειρα, οπότε θα μπορούσαμε να του δώσουμε απεριόριστη έκταση και να χωρέσει οτιδήποτε σε αυτό, μας αρέσει να βάζουμε όρια, που μας αναγκάζουν να κάνουμε επιλογές, να βρεθούμε αντιμέτωποι με βασανιστικά διλήμματα.

Σε μια τέτοια στιγμή αφόρητης καλοκαιρινής πλήξης, αναρωτηθήκαμε: Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το «γκαράζ των ονείρων» μόνο με αυτοκίνητα του Volkswagen Group; Αν ξαφνικά δεν υπήρχαν άλλες μάρκες παρά μόνο αυτές του ομίλου της VW, θα υπήρχε ζωή για τους petrolheads; Έχει καταφέρει η VW να πετύχει τον στόχο της, να έχει δηλαδή στην ιδιοκτησία της μια παλέτα εταιρειών που να μπορούν να καλύψουν κάθε μεταφορική ανάγκη ή επιθυμία; Για πάμε να δούμε.

Η Lamborghini Huracan Spyder είναι ένα αυτοκίνητο που όλοι θα ήθελαν στο γκαράζ των ονείρων τους. Η Aventador Roadster είναι επίσης μια επιλογή, αλλά προτιμάμε την μεγαλύτερη ευκολία χρήσης της Huracan στην καθημερινότητα και το πιο σύγχρονο κιβώτιο ταχυτήτων. Έτσι και αλλιώς, από τον V10 των 610 ίππων δεν λείπει ούτε η δύναμη, ούτε ο ήχος, ούτε η προσωπικότητα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Lamborghini Aventador Spyder [video]

Ακόμη κι αν το βάθος της τσέπης σου είναι... αμέτρητο, δεν μπορείς να ζεις συνέχεια με supercars. Θέλεις ένα καθημερινό αυτοκίνητο, πρακτικό, εύκολο, άνετο. Αλλά, αφού λεφτά υπάρχουν, ας είναι γρήγορο. Αυτό τον ρόλο θα μπορούσε να παίξει τέλεια το VW Golf R, με δίλιτρο τούρμπο, τετρακίνηση, κιβώτιο DSG και 300 ίππους και 38,7 kgm ροπή. Κάνει 0-100 km/h σε 4,9” και μάλιστα όσοι το έχουν οδηγήσει λένε ότι έχει πιο ενδιαφέρον στήσιμο από το S3. Δεν είναι οδηγικά ενδιαφέρον όπως ένα Focus RS, αλλά αν θες να απολαύσεις οδήγηση έχεις άλλες επιλογές στο γκαράζ σου.

Είπαμε ήδη για την Huracan. Και θα ακολουήσει κάτι πιο σκληροπυρηνικό, ειδικά για τα track-days. Δύσκολα βρίσκεις κάτι καλύτερο από την Porsche 911 GT3 RS, με τον 4λιτρο 6κύλινδρο boxer των 500 ίππων, την ακραία αεροδυναμική και το απόλυτο στήσιμο. Τρελαίνει τα χρονόμετρα και μοιράζει απλόχερα συγκινήσεις.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 [video]

Για τα μεγάλα ταξίδια, για διακοπές με οικογένεια, σκύλο, φουσκωτό κ.λπ., χρειάζεται ένα ευρύχωρο SUV. Με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα πρόληψης και αποφυγής συγκρούσεων, με τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης, γρήγορο στην εθνική, να πατά εκτός δρόμου και να είναι φυσικά πολυτελές. Αφού είπαμε, λεφτά υπάρχουν. Το Audi Q7 πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις. Θα επιλέγαμε την έκδοση SQ7 με τον 4λιτρο ντίζελ (να έχει και μεγάλη αυτονομία) με τους... ΤΡΕΙΣ υπερσυμπιεστές. Kάνει 0-100 km/h σε 4,8”. Με απόδοση 435 PS και... 92 κιλά ροπή, όχι σκάφος, αλλά ολόκληρο νησί μπορεί να ρυμουλκήσει.

Και επειδή για να βγάζεις τόσα χρήματα είσαι ή πρόκειται να γίνεις σημαντικος επιχειρηματίας, χρειάζεσαι και μια πραγματικά πολυτελή λιμουζίνα υψηλότατου κύρους, από το πίσω κάθισμα της οποίας θα κλείνεις σημαντικές συμφωνίες ενώ ο σοφέρ θα σε μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι εκτός των άλλων «διαβατήριο» για τον καλό κόσμο, πιστοποιητικό κοινωνικής θέσης και οικονομικής κατάστασης, απαραίτητο για μεγιστάνες. Η Bentley Mulsanne Speed κάνει για την δουλειά σου. Και να σου πω και κάτι, είναι και ενδιαφέρουσα να την οδηγείς, όπως λένε όσοι το έχουν κάνει, αν καμιά φορά έχεις όρεξη. Κάτω από το καπό έχει έναν V8 twin-turbo, 6,75 λίτρων, με απόδοση 537 PS και 112 kgm ροπή.

Αυτή είναι λοιπόν μία σύνθεση του «γκαράζ των ονείρων», με αυτοκίνητα μόνο από το Volkswagen Group. Θα υπήρχαν και άλλα, όπως η Porsche 911 R, αλλά είναι ήδη sold out. Και συνειδητά δεν επιλέξαμε την Bugatti Chiron, γιατί είναι... υπερβολική. Για όσους εκτός από τα αυτοκίνητα είναι λάτρεις και των δύο τροχών, στο Group υπάρχει και η Ducatti, η Ferrari των μοτοσικλέτών. Και αν, ας πούμε, ψάχνετε κάτι για να μεταφέρετε τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες σας στην πίστα, υπάρχουν τα φορτηγά της Scania.

Πηγή CarBuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube