Χωρίς λόγια: η Porsche 911 R σε δρόμο και πίστα [video]

Χωρίς λόγια: η Porsche 911 R σε δρόμο και πίστα [video]

Η 911 R είναι φτιαγμένη για οδηγική απόλαυση, αλλά ακόμα κι αν δεν την οδηγείς ο ίδιος, μπορείς να απολαύσεις θέαμα και ήχο.

Ενώ η 911 GT3 RS είναι φτιαγμένη για να σπάει τα χρονόμετρα στην πίστα, η 911 R έχει φτιαχτεί για να δίνει την παλιά καλή οδηγική απόλαυση, κυρίως σε δρόμο.

Και στην πίστα πάντως –όπως θα δείτ – δεν τα πάει άσχημα, ενώ το ειδικά φτιαγμένο γι’ αυτήν 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο κάνει την εμπλοκή του οδηγού πιο άμεση, και η έλλειψη αεροδυναμικών βοηθημάτων εκτοξεύει την τελική ταχύτητα πολύ πάνω από τα 300 km/h.

Έχουμε δει κάμποσα video με την 911 R, ακόμη και σε μαθήματα υψηλής οδήγησης, όμως εδώ το γερμανικό Sport Auto μας ξαναγυρίζει στις ρίζες με απλά οδηγικά πλάνα από την πίστα του Hockenheim, το στροφιλίκι προς τον αυχένα Colle del Nivolet, και τη γερμανική autobahn όπου τερματίζει το ταχύμετρό της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε την Porsche 911 R

Θυμίζουμε ότι η 911 R έχει τον 4λιτρο ατμοσφαιρικό boxer 500 ίππων της 911 GT3 RS, ο οποίος μαγεύει τα αυτιά και έχει να κινήσει μόνο 1.370 kg. Δίκαια λοιπόν πιστεύουν πολλοί ότι είναι μια από τις καλύτερες 911 που έχουν φτιαχτεί ποτέ – και είναι πρόθυμοι να δώσουν έως και μισό εκατομμύριο ευρώ για να εξασφαλίσουν ένα από τα 991 αυτοκίνητα που θα παραχθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Porsche 911 R vs 911 R '67
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube