Lamborghini Centenario, δυναμικό ντεμπούτο στο Nardo [video]

Lamborghini Centenario, δυναμικό ντεμπούτο στο Nardo [video]

Η επετειακή Lamborghini Centenario έκανε την εμφάνισή της στην πίστα του Nardo στην πρώτη επίσημη δυναμική παρουσίασή της για τον Τύπο.

Πέντε μήνες ύστερα από την επίσημη πρεμιέρα της σε μέταλλο στο σαλόνι της Γενεύης, η νέα Lamborghini Centenario ξεχύθηκε στην πίστα του Nardo, στην Ιταλία, για μια δοκιμή υπέρ-υψηλής ταχύτητας.

Το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε για να γιορταστούν τα 100ά γενέθλια του ιδρυτή της φίρμας Ferruccio Lamborghini βρέθηκε στη φημισμένη πίστα μαζί άλλα σούπερκαρ του «Μαινόμενου Ταύρου» σε μια πρώτη «παράσταση» για τον Τύπο, απ’ όπου προφανώς θα προκύψουν σε λίγο και οι πρώτες αποκλειστικές εντυπώσεις. 

Η Centenario, που βασίζεται στην υφιστάμενη ναυαρχίδα της Lamborghini, την Aventador, χρησιμοποιεί ανθρακονημάτινο μονοκόκ και πέτσωμα με σχεδιαστικά μοτίβα από τη Veneno, είναι αναβαθμισμένη αεροδυναμικά με πρόσθετες ή τροποποιημένες αεροδυναμικές επιφάνειες και φυσικά είναι τετρακίνητη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Aventador Roadster [video]

Αν κα κάθε κομμάτι στοιχίζει επισήμως €1,75 εκατ. είναι μάταιο να προσπαθήσετε να παραγγείλετε μια, καθώς η περιορισμένη παραγωγή των 20 Coupé και των 20 Roadster έχει ξεπουλήσει. Παρόλα αυτά, μιας και μάλλον δεν πρόκειται να έχουμε την ευκαιρία στο DRIVE να οδηγήσουμε μια τέτοια, οφείλουμε να σας πούμε ή μάλλον να σας θυμίσουμε τις προδιαγραφές της.

Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 lt στροφάρει μέχρι τις 8.600 rpm και αποδίδει για την περίσταση 770 PS, έτσι η Centenario είναι η δυνατότερη Lamborghini που φτιάχτηκε ποτέ. Είναι φυσικά τετρακίνητη και το χρονόμετρο σταματάει στα 2,8’’ για το 0-100 km/h και στα 23,5’’ για το 0-300 km/h. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 km/h, ενώ η Lamborghini έχει ανακοινώσει και εντυπωσιακές τιμές ακινητοποίησης: 30 m από τα 100 km/h και 290 m από τα 300 km/h.

[Πηγή Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube