Κορυφαία έκδοση Speed για την Bentley Mulsanne

Κορυφαία έκδοση Speed για την Bentley Mulsanne

Η υπερπολυτελής Bentley Mulsanne αποκτά μια έκδοση Speed με 537 PS και σπορ ρύθμιση στην αερανάρτηση.

Μπορεί η Bentley να έχει υιοθετήσει έναν μικρότερο, 4λιτρο V8 στην Continental, όμως στη Mulsanne ο κλασικός V8 twin-turbo των 6,75 lt καλά κρατεί.

Στη νέα κορυφαία έκδοση Bentley Mulsanne Speed η ισχύς του είναι 537 PS, ενώ η ροπή του φτάνει τα... 112,2 kgm. Έτσι το βαρύ sedan φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 4,9’’ και δεν σταματάει να επιταχύνει πριν από τα 305 km/h της τελικής ταχύτητας. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται έχει δεχθεί κι αυτό επεμβάσεις για πιο άμεση απόκριση στο γκάζι.

Η έκδοση Speed διατηρεί το σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων, που αναλόγως φορτίου μετατρέπει τον V8 σε V4, και καταφέρνει να καταναλώνει 13% λιγότερο καύσιμο σε σχέση με την υπάρχουσα βασική Mulsanne. Με εκπομπές 342 gr CO2/km βέβαια, πράσινη δεν τη λες, αλλά σύμφωνα με τη Bentley η αυτονομία της είναι κατά 80 km μεγαλύτερη.

Στην αερανάρτηση της Mulsanne δίπλα στις ρυθμίσεις Comfort και Bentley έρχεται να προστεθεί και η Sport, με την οποία σκληραίνει η ανάρτηση και βαραίνει το τιμόνι. Η Mulsanne Speed πατάει σε ζάντες 21’’, με αυτές τις μιας πλευράς να έχουν συμμετρικό σχεδιασμό σε σχέση με της άλλης, ώστε να διατηρείται και στις δύο περιπτώσεις η σωστή φορά, οπτικά.

Παράλληλα με το λανσάρισμα της έκδοσης Speed ανανεώθηκε και στάνταρ έκδοση της Bentley Mulsanne, η οποία πλέον αποδίδει 512 PS και 104 kgm. Κι αυτή είναι 13% πιο οικονομική σε σχέση με το παρελθόν, ενώ υπάρχουν πολλές νέες επιλογές διαμόρφωσης και επιλογής χρωμάτων τόσο για το αμάξωμα όσο και για το υπερπολυτελές εσωτερικό της.

[Πηγή: Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube