Το ηλεκτρικό Volkswagen Golf θα εξαφανίσει το ID.3

Το ηλεκτρικό Volkswagen Golf θα εξαφανίσει το ID.3

Η γερμανική εταιρεία παραδέχεται ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος στην γκάμα και για τα δύο μοντέλα. Οπότε κάποιο πρέπει να καταργηθεί.

Volkswagen Golf

Το ID.3 κατέφτασε ως ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της VW. Αλλά φαίνεται ότι σύντομα δεν θα είναι πια κοντά μας και θα ευθύνεται το επόμενο ηλεκτρικό Volkswagen Golf για αυτό.

Ύστερα από την αντικατάσταση του e-Golf από το ID.3, οι Γερμανοί θα πρέπει να θυσιάσουν ένα από τα δύο μοντέλα για να μην υπάρξει αλληλοκάλυψη και κανιβαλισμός μεταξύ τους.

Τέλος το ID.3, ήταν ένα στοίχημα που δεν . Τo Golf είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει, με 50 χρόνια καριέρας

Εσείς ποιο θα καταργούσατε; Το ID.3 που μετράει λίγα μόλις χρόνια στην αγορά ή το Volkswagen Golf, που έχει πέντε δεκαετίες επιτυχιών στην πλάτη του;

Volkswagen Golf

Προς το παρόν, το Golf διατίθεται και με θερμικά σύνολα. Η ανανεωμένη έκδοση παρουσιάστηκε μες στον Γενάρη, αλλά η επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αξιόπιστο το μεταχειρισμένο Volkswagen ID.3, λέει η ADAC

Ερωτηθείς ο Kai Grünitz, υπεύθυνος εξέλιξης της VW, για την τύχη του ID.3 όταν το Golf επόμενης γενιάς βγει στην αγορά, ήταν σαφής: «Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να έχουμε δύο ή τρία διαφορετικά μοντέλα που να απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό».

Volkswagen Golf

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε το πλήρως ηλεκτρικό Volkswagen Golf. Έχουμε συγκεκριμένες ιδέες για το πώς θα μοιάζει, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η αγορά μέχρι τότε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To VW ID.3 θα αποκτήσει και SUV εκδοχή από το 2026

Υπενθυμίζουμε ότι το Golf ένατης γενιάς έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταριοκίνητα σύνολα. Θα βασίζεται στην επερχόμενη πλατφόρμα Scalable Systems του Ομίλου VW. 

Volkswagen Golf

Ωστόσο, η επιστροφή του ηλεκτρικού Golf δεν θα σηματοδοτήσει αμέσως το τέλος για το ID.3. Ο Grünitz ανέφερε ότι για άγνωστο χρονικό διάστημα, η VW θα πουλά και τα δύο EV.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το ανανεωμένο Volkswagen Golf GTI

Ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος θα διατηρήσει το όνομα «Golf» αφού «είναι η καρδιά της μάρκας», με περισσότερες από 37 εκατομμύρια μονάδες να παράγονται από το 1974. Το Golf είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Volkswagen Golf

Όχι μόνο το όνομα «Golf» θα αντέξει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, αλλά κι άλλα σημαντικά λογότυπα της VW θα παραμείνουν επίσης. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το τελευταίο θερμικό VW Golf της Ιστορίας

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι τα διακριτικά «GTI» και «R» θα διατηρηθούν, ακόμη και μετά το τέλος της εποχής των θερμικών κινητήρων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube